T. C. Niciun comentariu

Mesajul de Paști al Consiliului Mondial al Bisericilor: Hristos face toate lucrurile noi

Protestanții și romano-catolicii sărbătoresc în această duminică Paștele. Cu acest prilej, Secretarul general al Consiliului Mondial al Bisericilor, Rev. Prof. Dr. Jerry Pillay, împărtășește un mesaj pascal de speranță și reînnoire, reflectând asupra momentului în care Isus Hristos, pe cruce, strigă: “Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, de ce m-ai părăsit?”.

EL observă că Iisus își exprimă durerea și suferința provocate de moartea sa iminentă.

“Acesta este strigătul oamenilor strămutați, al refugiaților în mișcare, al femeilor și copiilor abuzați, al indigenilor, al persoanelor cu dizabilități, al celor neglijați, oprimați și oprimați”, scrie el. “Necazurile lor sunt atât de insuportabile încât adesea cred că guvernele, prietenii, familia și chiar Dumnezeu i-au abandonat.”

În lumea de astăzi, mulți oameni au un sentiment de abandon și disperare, reflectă Rev. Prof. Dr. Jerry Pillay.

“Isus și-a dat ultima suflare și a murit, dar a înviat din morți”, scrie Rev. Prof. Dr. Jerry Pillay. “Astfel, atunci când suntem tentați în mijlocul rupturii, durerii, suferinței, războaielor și morții să ne întrebăm de ce ne-a părăsit Dumnezeu, să ne oprim și să fim siguri că, în Hristos, Tatăl face toate lucrurile noi!”

El ne amintește că Dumnezeu este prezent cu noi în toate lucrurile, prin toate lucrurile și în orice moment.

“Această asigurare trebuie deci, în loc să ne facă să ne simțim abandonați, să ne stimuleze și să ne îndrume pentru a deveni agenți și instrumente de speranță și lumină pentru lume”, încheie mesajul de Paște. “Ar trebui să ne dea energia și dorința de a continua să lucrăm pentru dreptatea, pacea, reconcilierea și unitatea lui Dumnezeu, făcând posibilă o lume mai bună pentru întreaga creație!”

Mesaj preluat de pe: https://www.oikoumene.org/news/wcc-easter-message-christ-makes-all-things-new.