T. C. Niciun comentariu

Răspunsul la nivel local în contextul invaziei rusești în Ucraina

Diaconia ECCB (Diakonie CCE, Centrul de Cooperare Umanitară și pentru Dezvoltare), membră a ACT Alliance, va găzdui la Praga, pe data de 24 mai 2023, un eveniment care aduce la aceeași masă experți și practicieni din domeniu pentru a discuta și identifica cele mai bune practici pentru a răspunde eficient la nivel local, la invazia Rusiei în Ucraina.

Evenimentul va fi moderat de dr. Ondřej Horký-Hlucháň, cercetător principal la Institutul de Relații Internaționale din Praga, iar printre invitații care vor lua cuvântul la eveniment se numără: Hana Volná, director adjunct al Departamentului de cooperare pentru dezvoltare și asistență umanitară, Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Cehe, Petr Drbohlav, director regional pentru Parteneriatul estic și Balcani, People in Need, Michael Mosselmans, șef al Diviziei umanitare, Christian Aid, Roman Fihas, profesor la Institutul de Studii Ecumenice al Universității Catolice Ucrainene din Lviv, Tetiana Stawnychy, președinte al Caritas Ucraina. Asociația Ecumenică a Bisericilor din România va fi reprezentată la conferință de doamna Elena Timofticiuc, Secretar Executiv AIDRom.

Discuțiile se vor concentra asupra modalităților optime de aplicare a unei abordări locale în cooperarea umanitară și de dezvoltare, având în vedere perspectiva donatorilor străini, a organizațiilor umanitare europene și a reprezentanților bisericilor și societății civile din Ucraina. Principalul obiectiv al discuției este să dezvolte bune practici și să ofere reflecții privind modul în care se poate furniza un ajutor umanitar eficient în Ucraina, contribuind astfel la reconstrucția societății pe termen lung.

Update 24 mai 2023: fotografie de la eveniment