T. C. Niciun comentariu

Seminar pe teme de eco-teologie organizat în co-tutelă de WCC și SOFTE

În perioada 5-7 iulie, la Centrul Ecumenic din Geneva, Consiliul Mondial al Bisericilor (WCC) și Societatea Ecumenică și Francofonă pentru Teologia Ecologiei (SOFTE) vor găzdui împreună un seminar al cărui scop principal este aprofundarea schimbului de idei și a dialogului teologic precum și aprofundarea reflecției ecumenice în domeniul teologiei ecologice și eco-justiției.

Seminarul se va concentra pe revizuirea unui corpus consistent de constatări și reflecții din edițiile anterioare ale seminarului, începând cu 2016, prin prisma întrebării exploratorii: „care este locul antropologiei în modul nostru de a face teologie ecologică?”.

Seminarul va include, de asemenea, lansarea volumului „Penser les relations écologiques en théologie à l’ère de l’anthropocène”, care însumează contribuții din anterioarele reuniuni online și include contribuții ale personalului WCC.

Seminarul din acest an va așterne fundația unui proiect de cercetare substanțial pe tema antropologiei teologice în dialog cu ecologia.

(informații preluate de la WCC)