T. C. Niciun comentariu

Colegul nostru, Gabriel Cazacu, preot la Mănăstirea Caşin din București, a acordat interviul zilei la DC News

Cunoscut drept „îngerul copiilor și al adulților”, colegul nostru Preotul Gabriel Cazacu, preot la Mănăstirea Caşin din București și coordonatorul Departamentului pentru Relații Intercreștine și Interreligioase AIDRom, a acordat astăzi, 12 iulie 2023, un inteviu la  DC News.

Dedicarea, grija și pasiunea cu care este „aici să ajute” au fost surprinse de jurnalista Anca Murgoci în materialul care prezintă principalele idei discutate cu Bogdan Chirieac.

Iată câteva crâmpeie:

„Suntem alături și sunt în compasiune pe care o exprim față de toți cei care au suferit aceste grave tragedii trăite în aceste așezăminte. Sunt alături de familiile lor, de aparținători.

În egală măsură aș vrea să aduc un omagiu față de lucrătorii din asistența socială, serioși, care nu se văd la televizor, care își fac datoria în fiecare zi, în fiecare noapte și care îngrijesc în instituții serioase bătrâni neputincioși, persoane cu handicap, copii cu probleme severe și care cu smerenie, cu credință și cu dragoste își ajută aproapele și împlinesc poruncile Domnului.

Aceștia pot fi voluntari, foarte mulți dintre ei. Eu lucrez în niște echipe multidisciplinare de voluntariat și sunt oameni minunați din corporații care își oferă 3, 4 ore din timpul lor, săptămânal sau zilnic, și intră în această lume. Nu am spus „se coboară” în această lume, „intră” în această lume și acolo sunt părtași la mult bine.”, a spus preotul Gabriel Cazacu.

Haideți să coborâm între oameni și precum furnica din poveste, să încercăm să stingem focul!

„Binele acesta este un fenomen care pornește de la fiecare dintre noi și o să vă rog să-mi permiteți să vă spun o mică istorioară.

Se spune că într-o cetate, un rege avea un profet care în fiecare dimineață venea la fereastra lui și profețea sfârșitul împărăției sale, până când într-o zi, regele mânios adună o mare adunare de oameni, face un foc și se hotărăște să-l arunce în foc pe acest prooroc.

Văzând cât de mare era flacăra în care urma să fie aruncat acest profet, o furnică din cetate, îngrijorată, își umple gura cu apă și se duce și începe să facă o navetă între foc și un izvor. În drumul de la izvor către foc, se întâlnește cu surorile sale care o întreabă: „Ce faci tu aici? Ai înnebunit? Vrei să stingi focul? Cum crezi tu că cu gurița ta cea mică vei putea acumula atâta apă încât să stingi o asemenea intensitate a acestui foc?”

Și ea spune așa: „Surorile mele dragi, focul acesta nu-l va arde doar pe acest profet, va arde întreaga cetate pentru că noi nu îl vom putea potoli. Haideți cu mine!”

Dragii mei, asta spune și Biserica: „Haideți cu noi!”

Haideți să fim aceste furnicuțe care cu puterea noastră smerită putem stinge acest foc! Focul acesta este acum într-o zonă de lângă București, dar el poate fi regăsit în multe alte zone din România noastră profundă, o Românie frumoasă, o grădină a Maicii Domnului în care fiecare dintre noi suntem chemați, nu doar să fim spectatori, să mutăm canalele televiziunilor și să ne uităm unde și ce se aude mai bine.

Haideți să coborâm între oameni și precum furnica din această mică și sugestivă poveste, să încercăm să stingem focul!”, a spus preotul Gabriel Cazacu la DC News.

Vă invităm să parcurgeți întreg articolul AICI și să urmăriți interviul accesând materialul de mai jos: