T. C. Niciun comentariu

Echipa AIDRom din Timișoara își dezvoltă capacitatea pentru asistarea refugiaților

În perioada 14-17 septembrie 2023, colegii din Timișoara au avut o sesiune de consolidarea și dezvoltarea capacităților echipei implicate în implementarea proiectului „Servicii asistență pentru refugiații din centrul de tranzit Timișoara și refugiații din Ucraina în regiunea de Vest”, susținut de UNHCR. Această activitate a avut loc în Bulgaria și a fost prilejul pentru a combina activități recreative și sesiuni de training menite să îi ajute să colaboreze mai eficient pentru atingerea obiectivelor proiectului. În plus, participanții au avut oportunitatea de a se familiariza mai bine cu valorile și principiile care ghidează activitatea zilnică a organizației AIDRom și, să își dezvolte abilități de comunicare și colaborare în echipă.

„Această sesiune de formare și consolidare a capacităților a reprezentat un pas important în direcția creșterii competențelor echipei noastre pentru a oferi un sprijin și mai eficient refugiaților din Centrul de Tranzit din Timișoara și refugiaților din Ucraina care se confruntă cu diverse dificultăți. Prin intermediul sesiunilor de training, participanții au învățat metode și tehnici noi pentru a face față situațiilor complexe și pentru a furniza servicii mai bune și mai adaptate nevoilor specifice ale beneficiarilor noștri. Mulțumim UNHCR, alături de care vom continua să ne implicăm activ în această misiune importantă de a fi aici să ajutăm refugiați și alte persoane vulnerabile”, a spus doamna Elena Timofticiuc, Secretar Executiv AIDRom, la finalul sesiunii de Capacity Building.

Pe lângă dezvoltarea competențelor profesionale, acest eveniment a consolidat și spiritul de echipă și a stimulat colaborarea între colegii noștri din Timișoara și întreaga echipă AIDRom.