T. C. Niciun comentariu

AIDrom și Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București premiate în cadrul GALEI PARTENERIATELOR pentru un București Social și Solidar

Parteneriatul încheiat în urma proiectului „EoM – Comunități solidare și incluziune pentru migranții din România”, între Asociația Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom  și Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB), a obținut ieri, 19 septembrie 2023, locul 2 la secțiunea „Parteneriate APL-ONG din alte domenii relevante pentru dezvoltarea Municipiului București” din cadrul GALEI PARTENERIATELOR ONG-APL pentru un București Social și Solidar. Premiul ne onorează și ne bucură pentru că este o recunoaștere a eforturilor noastre comune pentru a ajuta refugiații și solicitanții de azil.

Parteneriatul nostru este despre solidaritate, colaborare și sprijin comunitar. Împreună cu DGASMB susținem migranții și solicitanții de azil din țările terțe precum Siria, Irak, Somalia, Afganistan, Uganda, Camerun etc. Din 2021 și până în prezent, am ajutat cu pachete cu alimente și articole de igienă câte mai mult 15 persoane la fiecare două săptămâni. Împreună am reușit să creăm modele de cooperare la nivel local, să includem tema migrației și integrării pe agenda locală, cu mult timp înainte ca această problematică să fie impulsionată de războiul din Ucraina și să abordăm chestiuni precum egalitatea de gen, drepturile omului și oportunitățile egale în strategiile noastre locale.

Amintim că înscrierile au fost jurizate de către experți din domeniul social, al dezvoltării comunitare, al economiei circulare, de mediu, din mediul academic și mass-media, care au evaluat și ierarhizat câștigătorii fiecărei secțiuni.

Transmitem felicitări și mulțumiri organizatorilor Ateliere Fara Frontiere (București social și solidar), Primaria Sectorului 3, Primăria Municipiului Bucureşti.

Am găsit în oamenii de la DGASMB niște parteneri adevărați, care au empatizat împreună cu noi față de mamele cu copii care fugeau din calea războiului din Siria, atunci când nimeni nu vorbea despre refugiați și nu oferea sprijin pentru astfel de persoane vulnerabile. Profesioniștii din DGASMB și AIDROM au înțeles însă că solidaritatea și implicarea pot schimba vieți și pot crea un impact profund în comunitate. Suntem mândri că acest parteneriat, inițiat în 2021 și care continuă și în prezent, a avut un rol de pionierat în problematica migranților, iar acum este recunoscut prin acest premiu obținut la GALA PARTENERIATELOR”, a declarat doamna Elena Timofticiuc, Secretar Executiv AIDROM.

„Parteneriatul cu AIDROM a adus în actualitate tematica migrației, care va deveni din ce în ce mai importantă din cauza evoluțiilor geo-politice și economice din multe zone de pe glob și a schimbărilor climatice. În 3-5 ani ne vom confrunta și noi în România cu dificultățile de integrare pe care țările din vestul Europei le-au experimentat deja de ani buni. Prin acest parteneriat, am reușit să înțelegem mai bine provocările și să anticipăm nevoile strategice pentru a putea răspunde cât mai bine acestei probleme complexe”, a punctat doamna Cosmina Simean, Director General DGASMB.

Mulțumim jurnaliștilor care au preluat comunicatul nostru de presă și succesul nostru:

AGERPRES

ROMÂNIA POZITIVĂ

ADMINISTRAȚIE.RO

PRWAVE.RO