T. C. Niciun comentariu

Sâmbătă, 30 septembrie 2023, Biserica Ortodoxă Română sărbătorește 16 ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel ca Patriarh.

Într-un comunicat de presă remis de Biroul de presă al Patriarhiei Române, se precizează că, cu acest prilej, între orele 9:00 și 11:00 va fi săvârșită Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală. După Sfânta Liturghie, de la ora 11:00, va fi oficiată slujba Te Deum-ului, ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru ajutorul și binefacerile revărsate de El în viața Bisericii Ortodoxe Române şi a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în cei 16 ani de bogată slujire patriarhală.

În continuare, la ora 12:00, în Sala „Europa Christiana” din Palatul Patriarhiei, se va desfășura un moment festiv în ­timpul căruia vor fi prezentate mesajele din partea reprezentanților autorităţilor de stat centrale şi locale, precum și a altor instituţii publice. Accesul la acest eveniment se va face pe bază de invitație.

Persoanele care doresc să transmită mesaje de felicitare se pot adresa Cabinetului Patriarhal prin e-mail (cabinet.patriarhal@patriarhia.ro), fax (0040.21.406.71.62) sau poștă la adresa: str. Patriarhiei nr. 2, RO-040161, sector 4, București.

 

Notă: Fotografia este preluată de pe site-ul ziarullumina.ro.