50 de refugiați ucraineni explorează istoria și frumusețea naturală a județului Vrancea
50 de refugiați din Ucraina, beneficiari ai proiectului GFFO contribution to the IOM Regional Appeal for Ukraine and neighbouring countries – 2023, au explorat pagini fascinante din istoria și cultura României. Excursia organizată în județul Vrancea de colegii noștri din Centrul AIDRom Galați, în data de 26 septembrie 2023 a fost o oportunitate pentru cei strămutați din Ucraina ca să înțeleagă mai bine țara care i-a primit cu brațele deschise în aceste vremuri dificile pentru ei. Locurile vizitate, Mausoleul de la Mărăști, casa lui Moș Ion Roată din Câmpuri, Mausoleul de la Soveja și Cascada Putnei de la Lepșa, au adus „la viață” o bucățică de istorie și au dezvăluit frumusețea naturală a locului care i-a bucurat pe participanți. Dovadă sunt mesajele de mulțumire primite de colegii noștri din Galați:
„Bună dimineața, Valentina. Am fost cu tine în prima mea călătorie, mi-a plăcut foarte mult. Mulțumesc pentru o asemenea oportunitate minunata. Mulțumiri imense tuturor organizatorilor și fetelor pentru o vacanță de neuitat.”
„Vreau să-mi exprim recunoștința pentru o excursie interesantă și informativă, o masa delicioasă și priveliști foarte frumoase Tuturor organizatorilor, însoțitorilor, bucătarilor care ne-au hrănit cu o masa delicioasă, un mare mulțumesc pentru călătorie.”
Această activitate educațională și socio-culturală se înscrie în obiectivul principal al proiectului GFFO contribution to the IOM Regional Appeal for Ukraine and neighbouring countries – 2023, finanțat de Organizația Internațională pentru Migrațiune (OIM), de a sprijini cetățenii ucrainieni și din alte state terțe care au primit protecție temporară sau o altă formă de protecție internațională pe teritoriul României.