T. C. Niciun comentariu

În perioada 12-13 octombrie 2023, la Sibiu, avut loc conferința „De la transport umanitar la „social innovation”? Întâlniri și reflecții în România 2023”. Evenimentul organizat de Academia Evanghelică Transilvania, a marcat 30 de ani de la înființarea Hoffnung fur Osteuropa.

Conferința a fost deschisă de domnii Thomas Kraft și Petur Thorsteinsson, reprezentanți de la nivelul central al Hoffnung fur Osteuropa, precum și de mesajul de bun-venit al domnului Episcop Reinhart Guib, al Bisericii Evanghelice de Confesiune Augustană din România, cu sediul la Sibiu. A fost creat un spațiu de dialog și discuții productive despre „Dezvoltarea societății românești între 1989 și 2023” de către Prof. Dr. Rudolph Graf, domnul Frederic Gunesch și consilierul bisericesc pensionat, Henry von Bose DD. Doamna lector dr. Sorina Coman, de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, a prezentat „Situația asistenței sociale în România”.

Totodată, mai multe asociații și fundații, între care și AIDRom, au trecut în revistă proiecte, provocări și perspective pe care le au. Doamna Elena Timofticiuc, secretar executiv AIDRom,  a punctat importanța celor 30 de ani de parteneriat a Bisericii Evanghelică din Germania cu asociații din România, subliniind contribuția semnificativă a acestei colaborări la ajutarea a mii de refugiați și persoane vulnerabile din România care au primit astfel sprijin în momente dificile ale vieții lor. „Importanța acestui parteneriat a fost evidențiată și prin faptul că nu s-a limitat doar la ajutorul imediat acordat, ci a avut și un impact pe termen lung asupra societății românești”, a adăugat doamna Elena Timofticiuc, secretar executiv AIDRom.

Pe lângă workshop-urile interactive, care au abordat teme de interes pentru participanți, în cadrul evenimentului a avut loc și o prezentare, la Palatul Episcopal, a departamentului ecumenic și al proiectelor derulate, o vizită la Căminul de Bătrâni și Hospice-ul pentru copii și adulți Carl  Wolff și a proiectelor pentru refugiați, Casa de odihnă Elimheim, din Cisnădioara.