T. C. Niciun comentariu

Consiliul Mondial al Bisericilor (WCC) urmărește îndeaproape evoluțiile din Israel și Palestina de la izbucnirea ostilităților la 7 octombrie, ca urmare a lansării de mii de rachete din Gaza în Israel și a infiltrării în sudul Israelului de către oameni înarmați din Hamas. Prim-ministrul Israelului a declarat că țara se află în război.

„Consiliul Mondial al Bisericilor face un apel urgent pentru încetarea imediată a acestor violențe ucigașe, pentru ca Hamas să înceteze atacurile și cere ambelor părți o dezescaladare a situației”, a declarat secretarul general al WCC, Rev. Prof. Dr. Jerry Pillay. „Suntem profund îngrijorați de riscurile iminente de escaladare a conflictului dintre Israel și grupurile armate palestiniene, precum și de consecințele inevitabil tragice pentru populația din regiune – israelieni și palestinieni deopotrivă – în urma unei perioade de escaladare a tensiunilor și violențelor în Cisiordania și Ierusalim.”

Domnul Pillay a adăugat: „Atacurile actuale amenință doar cu mai multă violență; ele nu pot oferi o cale spre pace sau spre justiție.

„Îndemnăm toate bisericile membre ale WCC să se alăture astăzi în rugăciunea pentru o pace dreaptă în țara nașterii lui Hristos și în solidaritate cu toți oamenii afectați și amenințați de violență”, a concluzionat el.