T. C. Niciun comentariu

Consiliul Mondial al Bisericilor (WCC) se va alătura unei zile de rugăciune și post la 17 octombrie, care va fi găzduită de patriarhii și conducătorii bisericilor din Ierusalim.

Șefii bisericilor organizează această rugăciune „în sprijinul tuturor celor care au suferit în acest război și al familiilor care se resimt din cauza violențelor”, au spus ei într-o declarație din 13 octombrie. „Mai mult, facem apel la toate părțile să de-escaladeze acest război pentru a salva vieți nevinovate, servind în același timp cauza justiției”, se arată în declarație, care îndeamnă, de asemenea, la acțiuni imediate pentru a aborda criza umanitară din ce în ce mai gravă din Gaza.

„Iubita noastră Țară Sfântă s-a schimbat dramatic în ultima săptămână”, se mai spune în declarația lor. „Suntem martorii unui nou ciclu de violență cu un atac nejustificat împotriva tuturor civililor”.

Pe măsură ce tensiunile continuă să crească, tot mai mulți oameni nevinovați și vulnerabili plătesc prețul suprem, au remarcat patriarhii și capii bisericilor.

„Ordinul de a evacua partea de nord a Fâșiei Gaza și de a cere celor 1,1 milioane de oameni – inclusiv tuturor membrilor comunităților noastre creștine de acolo – să se mute în sud în termen de 24 de ore nu va face decât să adâncească o catastrofă umanitară deja dezastruoasă”, se arată în declarație. „Întreaga populație din Gaza este lipsită de electricitate, apă, rezerve de combustibil, alimente și medicamente”.

Consiliul Mondial al Bisericilor invită toate bisericile membre, precum și oamenii de bunăvoință să se unească în rugăciuni pentru pace, pentru ajutorarea celor care suferă și pentru cei care au pierdut pe cei dragi.