T. C. Niciun comentariu

Al 4-lea curs de consolidare a capacităților: „Experienței WGSS din Palermo. Abordarea etnopsihologică și importanța abordării MHPSS”

„Oamenii fac sigur spațiul sigur” este principala idee reișită din cursul de astăzi, 14 noiembrie 2023, inclus în sesiunile de formare din proiectului SAFE HUT. Participanții, printre care se numărau și colegii noștri de la AIDRom, s-au implicat într-o explorare edificatoare a „Experienței WGSS din Palermo. Abordarea etnopsihologică și importanța abordării MHPSS”.

Formatorii, Maria Chiara Monti și Deborah Igiebor Sunday, au împărtășit din experiența lor modul în care se poate oferi sprijin psihologic persoanelor vulnerabile cu un staut anterior de refugiat sau azilant și au prezentat publicului conceptul de sănătate mintală și rolul psihologului, precum și principiile etnopsihologiei.

Un moment special al cursului de astăzi a fost dezvăluirea unei femei curajoase, care este acum mediator cultural. Narațiunea ei a adăugat un strat unic la înțelegerea noastră, oferind o perspectivă reală asupra provocărilor WGSS.

Consolidarea capacităților este concepută de IRC (Italia și Germania), CESIE (Italia) și Centro Penc (Italia) pentru a oferi formare și pentru a facilita schimbul de cunoștințe pentru organizațiile partenere care implementează Safe Space, inclusiv pentru tot personalul implicat în proiectul SAFE HUT. Acest proiect are ca scop furnizarea de spații sigure pentru femei și fete, cu un accent special pe nevoile potențialelor victime ale traficului de persoane, și care se derulează în Grecia (KMOP), Lituania (KOPZI), Bulgaria (Animus) și România (AidRom).

Proiectul SAFE HUT – Crearea unor spații sigure pentru abilitarea femeilor și a fetelor (număr: 101100732) este „finanțat de Uniunea Europeană. Vederile și opiniile exprimate sunt totuși doar ale autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat pe cele ale Uniunii Europene sau ale Comisiei Europene. Nici Uniunea Europeană, nici Comisia Europeană nu pot fi considerate responsabile pentru ele.”