T. C. Niciun comentariu

Workshop internațional în Georgia: Împărtășirea cunoștințelor pentru abordarea îngrijirii pshiosociale în proiectele de integrare ale refugiaților

În perioada 8 – 15 octombrie 2023, colega noastră psiholog, implicată în proiectul „Integrarea refugiaților din Ucraina în România”, derulat cu sprijinul KHK (Kirchen Helfen Kirchen)  a participat, alături de alți 31 de participanți reprezentând 20 de organizații din 13 țări, la atelierul de lucru „Învățarea reciprocă a abordărilor și îngrijirii psihosociale” (“Mutual learning about psychosocial approaches and care”).

Desfășurat în Georgia, cu sprijinul Brot für die Welt, workshopul a avut ca punct de plecare abordarea psihosocială bazată pe comunitate. Informațiile primite de la facilitatorii georgieni și germani au îmbogățit repertoriul de metodologie al participanților și i-au învățat noi abordări, prin care să ofere în fiecare zi „grijă” pentru lucrătorii din organizație, pentru viitorul acesteia.

Participanții au contribuit împărtășind din experiențele și metodele din organizațiile lor și au pregătit o strategie de bunăstare pentru propria organizație, chiar în timpul atelierului.