T. C. Niciun comentariu

„Dar de Crăciun”: 6 ateliere interactive pentru 120 de copii români și ucraineni

Echipa AIDRom din Galați, implicată în proiectul „Contribuția GFFO la apelul regional al OIM pentru Ucraina și țările învecinate”, pregătește o surpriză de Crăciun pentru 120 de copii români și ucraineni. Prin parteneriatul cu Palatul Copiilor din Galați, 60 de copii ucraineni și 60 de români vor participa la 6 ateliere artistice desfășurate pe parcursul a trei zile, între 15 și 17 decembrie 2023.

Cei mici vor explora împreună diverse forme de artă, inclusiv pictură, sculptură, și decorațiuni specifice sărbătorilor de iarnă, în cadrul Atelierelor de modelaj, de meșteșug, de lumânări decorative, bizantin (icoane, simboluri sacre), grafică / gravură și „iarnă glazurată” (decorare de turtă dulce). Coordonați de Alina Rus, profesor de sculptură și grafică la Palatul Copiilor, de Laura Cuțov, pasionată de decorarea turtei dulci, de XX și de colegi din AIDRom, copiii vor crea mici opere de artă,  icoane, simboluri sacre, felicitări, lumânări decorative, grafică, gravură pe lemn și pictură pe materiale textile. Pentru a le pune în valoare creativitatea și talentul micilor participanți, colegii noștri vor organiza și o expoziție unde prietenii și familiile lor vor putea admira talentul și creativitatea acestor tineri artiști.

„Participarea la aceste ateliere le oferă copiilor oportunitatea de a-și dezvolta creativitatea și abilitățile artistice și contribuie la promovarea dialogului intercultural și a prieteniei între cele două comunități. Am pregătit cu mult suflet aceste ateliere în care copiii români și cei ucraineni se vor juca împreună, vor învăța și vor lucra împreună. Toți colegii și oamenii frumoși și inimoși de la Palatul Copiilor au oferit cu generozitate din timpul lor și din cunoștințele lor. Echipa AIDRom a cumpărat toate materialele de bază pentru fiecare atelier în parte, iar fursecurile le voi face chiar eu”, spune Valentina Mihăluță, Pedagog Social AIDRom, Galați, coordonatoare acestui eveniment.

Mămici din Ucraina și România vor juriza lucrările copiilor, iar autorii celor mai bine „cotate opere de artă” vor fi răsplătiți cu mici premii simbolice, reprezentative pentru atelierul la care au participat

Atmosferă festivă va fi întreținută de corul de copii „Stropi de Bucurie”, coordonat de Lucia Stoica. Glasurile celor 30 de copii, cu vârste între 5 și 16 ani, vor aduce spiritul Crăciunului prin colinde tradiționale românești.

Evenimentul va aduce magia Crăciunului, sărbătorit în acest an pentru prima dată în același timp de români și ucraineni va aduce bucurie copiilor care vor primi cadouri și va contribui la legarea unor prietenii și o mai bună integrare a celor două comunități.

Mulțumim reprezentanților Casei de Cultură a Studenților din Galați pentru găzduire, ai Palatului Copiilor care vor învăța copiii tainele meșteșugurilor fiecărui atelier, corului „Strop de bucurie” și echipei AIDRom Galați care face posibil un astfel de eveniment.