T. C. Niciun comentariu

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor 2024 a ajuns la final

La biserica Parohiei Parcul Domeniilor-Cașin, Paraclis Patriarhal, din Capitală, a avut loc joi seară, 25 ianuarie 2024, ultima întâlnire din cadrul Săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștinilor. La eveniment a fost prezent și Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, precum și reprezentanți ai mai multor culte creștine.

Meditaţia duhovnicească a ultimei seri de rugăciune a fost susținută, după săvârșirea slujbei Vecerniei, de pastorul Zsold Béla de la Biserica reformată Calvineum.

La final, părintele paroh Gabriel Cazacu le-a mulțumim participanților pentru prezență și a subliniat semnificația acestor întâlniri: „Periplul nostru de rugăciune a început joia trecută la Catedrala romano‑catolică «Sfântul Iosif» din București. După aceea, în fiecare seară, la ceasul vecerniei, am poposit rugându-ne împreună pentru pace, unitate, liniște și pentru ajutor și dragoste de la Bunul Dumnezeu, pentru iertarea păcatelor noastre, încetarea războiului de la granițele țării, pace, prosperitate și liniște. Săptămâna ecumenică de rugăciune pentru unitate creștină se încheie în această seară și felicit cu smerenie pe toți cei care au participat și care s-au rugat pentru unitate, adevăr, pentru aproapele nostru. Chiar de este samaritean sau de alt neam, ne oferă nouă bucuria să fim buni, prilejul să nu facem fapta cea bună doar pentru cei din cuprinsul casei noastre. Aceea este faptă bună, dar mai apreciată este cea pe care o facem față de un străin. Dumneavoastră sunteți oameni dragi, buni, cu credință în Dumnezeu. Aceasta ne dă puterea să continuăm și anul acesta să ne rugăm, să lucrăm împreună, să facem fapte bune, să ne descoperim virtuțile, calitățile, mijloacele prin care fiecare biserică creștină preamărește pe Dumnezeu și slujește aproapele. Pentru noi, este o onoare să slujim aproapele, să fim mâinile smerite ale dragostei cu care Dumnezeu lucrează în această lume”.

Anul acesta Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor a avut ca temă de reflecție pasajul scripturistic: „Să‑L iubești pe Domnul Dumnezeul tău…, și pe aproapele tău ca pe tine însuți!” (Luca 10, 27).

 

Articol publicat de Diac. Andrei Butu, în Ziarul  Lumina.