Ce trebuie să știi? Informații pentru refugiații ucraineni.

Aflați aici informații oficiale și utile privind protecția temporară în România pentru persoanele strămutate din Ucraina.

AIDRom este aici pentru a ajuta încă de la începutul crizei refugiaților din Ucraina

Încă de la începutul crizei refugiaților din Ucraina, AIDRom ajută, fiind implicată în managementul refugiaților prin furnizarea unui sistem complex de asistență de urgență, atât la punctele de trecere a frontierei, în centrele de cazare, cât și în diverse alte locații.

În aprilie 2022, AIDRom a aplicat pentru Apelul ACT -UKR221 și are în vedere furnizarea unui sistem complex de asistență menit să faciliteze integrarea a peste 2.000 de refugiați ucraineni în România. Sistemul presupune acordarea de consiliere și informare socială și juridică, asistență socială (tichete sociale pentru alimente, igienă și medicamente), acordarea de consultații medicale, subvenționarea costurilor de participare la sistemul național de învățământ, sprijin în accesul pe piața muncii, integrare culturală, crearea o rețea interinstituțională între autorități și ONG-uri pe o perioadă de 1 an.

Din iunie 2022, AIDRom contribuie prin proiectele pe care le derulează la integrarea refugiaților din Urcaina.

Răspunsul bisericii la refugiați: „Văd chipul lui Dumnezeu în voi”

Criza ucraineană a solicitat reacții prompte, iar bisericile a fost printre primii respondenți. Mai ales în astfel de momente, „obiectivul nostru este să reunim bisericile pentru a lucra într-un mod diaconal”, spune Elena Timofticiuc, Secretar General al AIDRom – Asociația Ecumenică a Bisericilor din România. Declarația dânsei survine unei vizite efectuate de o delegație mixtă a Consiliului Mondial al Bisericilor (WCC) și a Alianței ACT în Ungaria, România și Ucraina, în martie 2022.

Membrii delegației au arătat că găsirea locurilor de cazare pentru familiile de refugiați rămâne o provocare dar și că oamenii pot să facă dovada unor acte de umanitate necesare și apreciabile în acest context: „vedeți oameni tratând refugiații cu atât de mult respect” – Prof. Dr. Isabel Apawo Phiri, Secretar General Adjunct al CMB.

Peter Prove, directorul afacerilor internaționale al CMB, se arată impresionat de „primirea și de ospitalitatea extraordinară pe care am văzut-o în România și în Ungaria”.

Rudelmar Bueno de Faria, Secretar General al Alianței ACT a arătat că „am văzut multă solidaritate, implicare și sprijin pentru persoanele afectate de acest dezastru”.

Thorsten Göbel, directorul de programe al Alianței ACT s-a arătat inspirat de puternicul răspuns local din partea bisericilor și a insistat asupra nevoii acestora de informații și asistență juridică, de sprijin spiritual și psiho-social.

Ionuț Lucian Zota, asistent social AIDRom, a accentuat faptul că oamenii au cea mai mare nevoie de informații: „trebuie să știe unde să stea aici câteva zile sau cum să ajungă în țările occidentale”. „Unii dintre ei au nevoie de ajutor pentru a-și găsi un loc de muncă, pentru a găsi mâncare”, a spus el. „Sunt fericiți să primească speranță, dar tu nu le rezolvi problemele – mințile și inimile lor sunt acolo, în Ucraina.”

Vizita reprezentaților Consiliului Mondial al Bisericilor și a ACT Alliance, cu focus pe nevoile umanitare și răspunsul bisericii

În perioada 14-18 martie, o delegație a Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB) și a ACT Alliance a vizitat Ungaria, Ucraina și România concentrându-se pe nevoile umanitare și pe răspunsul bisericii. Din delegație au făcut parte Secretarul General al CMB, Prof. Dr. Isabel Apawo Phiri, Directorul Comisia pentru Afaceri Internaționale a CMB, Peter Prove precum și Rudelmar Bueno de Faria, Secretar General al ACT Alliance.

Delegația, împreună cu reprezentanții AIDRom, a vizitat punctele de trecere de la granița dintre Ucraina și România, aflând informații curente despre nevoile refugiaților.

Delegația a fost primită de PS Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, care a expus poziția dinamică și colaborativă a Bisericii Ortodoxe Române, implicată activ în primirea, găzduirea și tranzitul refugiaților ucraineni. Înaltpreasfințitul Iustin le-a explicat că Biserica Ortodoxă Română se implică foarte dinamic și activ în primirea și îngrijirea creștină a tuturor celor care trec granița în România, fie că stau sau trec liber pe drumul către țările occidentale. Refugiaților ucraineni li se oferă medicamente, alimente, haine, cazare sau îndrumări către destinații.

Secretarul general adjunct al CBM, Prof. Dr. Isabel Apawo Phiri, a spus că întâlnirea cu refugiații și cu cei care îi ajută a fost o reamintire clară a impactului îngrozitor pe care conflictului din Ucraina îl are asupra civililor. „Femeile, bărbații și copiii din Ucraina suferă de ceea ce par a fi atacuri nediscriminatorii în curs de desfășurare”, a spus ea. „Spitale, școli, grădinițe și zone rezidențiale – sunt spații din care refugiații ies cu povești personale despre traume profunde.”

Peter Prove, directorul Comisiei Bisericilor pentru Afaceri Internaționale al CBM,  a spus că, pe măsură ce dreptul internațional umanitar continuă să fie ignorat, civilii suportă greul conflictului. „Este profund deranjant să asistăm la efectele a ceea ce ar putea constitui crime de război și crime împotriva umanității”, a spus Prove. „Grupurile de ajutor umanitar și bisericile sunt unite pentru a cere o încetare a focului și negocieri pentru a pune capăt acestui conflict tragic”.

Apel către toţi cetăţenii României şi cei ai UE, în ceea ce priveşte situaţia terifiantă din Ucraina!

REFUGIAŢII AU NEVOIE DE AJUTOR UMANITAR, URGENT!

Echipele AIDRom lucrează pe teren 24 ore din 24 şi pun la dispoziţia refugiaţilor produse alimentare, medicamente, produse igienico-sanitare, pături şi haine. Donaţiile provin de la partenerii tradiţionali AIDRom, atât din străinătate, cât şi din ţară (Protopopiatul Sucevei şi Rădăuţilor – Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, Banca de Alimente, firme locale, CocoRico și Sense- Inspired by nature – CAHM Europe).

Numărul persoanelor care se îndreaptă spre graniţa cu România este din ce în ce mai mare. De aceea, apelăm la ajutorul dumneavoastră, pentru a îi sprijini pe refugiaţii ucraineni, care fug din cleştele războiului.

Toate donaţiile sunt coordonate de către Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom şi sunt distribuite către centrele de cazare şi în zonele unde sunt şi vor fi instalate (dacă va fi cazul) tabere provizorii de refugiaţi.

DONAȚII

Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom

Adresa: Bucureşti, Str. Ilarie Chendi nr. 14, Sector 2, Romania

CIF: 5197532

Conturi:

IBAN RON:   RO47 BACX 0000 0030 0467 7000
IBAN EUR:   RO09 BACX 0000 0030 0467 7005
IBAN USD:   RO20 BACX 0000 0030 0467 7001

Banca:  Unicredit Ţiriac – Sucursala Unirea (Piaţa Unirii nr. 1, tronson A+B, sector 3, Bucureşti, România)

Cod SWIFT : BACX ROBU

Contactează-ne la 021.212.48.68 pentru afla și alte modalități de a susține financiar persoanele refugiate din Ucraina.

APEL UMANITAR CĂTRE BISERICLE MEMBRE AIDRom

Descărcare APEL, aici:

SCRISOAREA PREȘEDINTELUI ASOCIAȚIEI BROT FUR DIE WELT

Descărcă AICI.

Apel Umanitar pentru victimele războiului din Ucraina

🔵Echipa AIDRom a reușit să umple un camion, care va ajunge la Odesa❗️

🤗Pe această cale le mulțumim sponsorilor AIDRom, care au participat la această acțiune.
👏Am reușit să le trimitem victimelor războiului din Ucraina, tot ceea ce a fost solicitat de către personalul mdical din Odesa:
🌱medicamente
🌱alimente neperisabile
🌱produse de igienă
🌱produse pentru copii si bebelusi
🌱textile: pături, pilote, saci de dormit şi articole de dormit
Tot acest efort a fost posibil datorită sprijinului financiar oferit de către bisericile din România și din Europa:
🔵Biserica Luterană Română
🔵Diakonie Katastrophenhilfe Germania,
🔵Diakonie Katastrophenhilfe Austria
🔵Evangelisch-Lutherische Landeskirche Sachsens
precum și al organizațiilor umanitare și instituțiilor publice:
🔸Blue Heron Foundation
🔸Federația Română de Rugby
🔸Asociația Umanitară Nowero Rupea
🔸Colegiul Național Octav Onicescu
🔸Colegiul Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice I.N. Socolescu
🔸Uniunea Ucrainenilor din România.
🙏Le mulțumim tuturor donatorilor noștri, pentru că au făcut posibil acest transport!

Cu ajutorul lui Dumnezeu, sperăm să nu stea nimic în calea acestui transport și să ajungă la persoanele care au nevoie de aceste donații!

APEL PENTRU AJUTOR UMANITAR!
Pentru asigurarea asistenței umanitare refugiaților din Ucraina, Asociatia Ecumenica a Bisericilor din Romania AIDRom organizatie nonguvernamentala ce activeaza in domeniul drepturilor omului, a mobilizat toate echipele locale, care sunt pe teren 24 de ore din 24 și acordă asistență umanitară tuturor persoanelor care caută protecție temporar în România. Echipele au distribuit donațiile trimise de către partenerii AIDRom și de către firmele locale și au oferit transport de la frontieră până la cazările familiilor de români, care au pus la dispoziția vecinilor ucraineni, locuințele lor. Se distribuie continuu mâncare caldă, gustări, produse alimentare, articole vestimentare, pături, medicamente și alte produse de bază.
Toate donaţiile primite sunt coordonate de către Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România AIDRom şi distribuite către centrele de cazare şi în zonele unde sunt instalate tabere de refugiaţi

COLECTĂM AJUTOARE! În zilele ce urmează, ne propunem să umplem două camioane de bunuri și să le trimitem spre vamă

Unul dintre camioane va pleca spre Odesa, iar cel de-al doilea intentionam sa ajunga la granița cu Ucraina și sa deserveasca ucrainienii care așteaptă zile intregi să treacă frontiera, in frig si zapada.
Este nevoie URGENTĂ de urmatoarele:
  • medicamente: bandaje și tifon steril, atele pentru fracturi, Oximed, plasturi pentru răni și bășici, Cutaden, Baneocin, suplimente cu multivitamine (concentrație puternică /de calitate), paracetamol, panadol, fervex, nurofen, antinevralgic, supozitoare cu paracetamol pentru bebeluși, pastile pentru gât.
  • alimente neperisabile, care se pot prepara ușor și căra ușor; conserve cu cheita, produse pentru pregătire rapidă (supă instant), biscuiti, covrigei, croisante, batoane proteice cu nuci, sucuri la cutii mici, lapte uht la cutii mici, semințe etc., ceai, cafea, ciocolată, sticle de apă mici
  • produse de igienă: sapun, sampon, pasta de dinti,  periuta de dinti, deodorant, absorbante, prosoape de hartie, hartie igienica, saci menajeri mari, masti, solutii dezinfectante de maini mici, produse de dezinfectie
  • produse pentru copii si bebelusi: sapun, șampon, pasta si periuta de dinti, mănuși și căciuli, lapte praf formulă, biberoane, termosuri, marsupii pentru bebeluș, pamperși, șervețele umede, ulei de corp, crema anti iritatii, scutece de unica folosinta de la numarul 1 la numarul 6 
  • textile: pături, pilote, saci de dormit, mănuși, fulare și căciuli, șosete
  • electrice: radiatoare pentru încălzire, baterii, lanterne, baterii externe telefon, fierbătoare electrice.
Suntem profund recunoscători și va mulțumim din suflet pentru tot ajutorul pe care il puteti oferi.
Ucraina – Împreună ajutăm mai mult! https://www.aidrom.ro/?page_id=72459

Список потреб в медикаментах та обладнені військового госпіталю м.Одеса.
Lista de medicamente și echipamente necesare pentru spitalul militar din Odesa.
 
  1. Пластер леофікс 5 см на 10 м. 100 шт. Ipsos leofіx 5 cm pe 10 m 100 buc.
  2. Анастетик «артифрин» 10 упаковок. Anestezic artifrin 10 pachete
  3. Скальпель №15 2 упаковки , скальпель № 15 С 2 упаковки. скальпель №24 500 штук. Bisturiu Nr. 15 2 pachete, Bisturiu Nr. 15C – 2 pachete, Bisturiu Nr. 24 500 buc.
  4. Голка для карпульного шприца 0,4 х35 мм. упаковок. Ac pentru seringă carpool 0,4 х 35 mm   pachete
  5. Дренажі торакальні 6, 8, 10 мм 50 штук. Drenaj toracic 6, 8, 10 mm 50 bucăți
  6. Подовжувачі дренажів 100 штук. Prelungitoare Drenaj toracic 100 buc.
  7. Знеболючі препарати (дексалгін,Кетанол, Кейвер,та аналоги) 100 упаковок. Analgezice (dexalgin, Ketanol, Caver și analogi) 100 de pachete.
  8. Антисептики (бетатин,спирт, йод) 100 флаконів. Antiseptice (betatină, alcool, iod) – 100 flacoane
  9. Перевязувальний матеріал. – Material de pansament
  10. Лонгокаїн 25% 200.0 – 50фл – Lidocaină 25% 200.0 – 50 flacoane
  11. Геласпан 500.0 – 20фл – Gelaspan 500.0 – 20 flacoane
13.Дексаметазон 1.0 №10 – 1уп – Dexametazonă 1.0 N 10 – 1 pachet
14.Альбунорм 25%  100.0 – 30фл – Albunorm 25% 100.0 – 20 flacoane
15.Нитки Пролен 6-0 на 2 голки – 10уп – Fire Prolen  6-0 cu 2 ace -10 pachete
16.Нитки Пролен 5-0 на 2 голки – 10уп – Fire Prolen 5-0 cu 2 ace – 10 pachete
17.Нитки Пролен 4-0 на 2 голки – 5уп – Fire Prolen 4-0 cu 2 ace – 5 pachete
18.Нитки Пролен 3-0 на 2 голки – 5уп – Fire Prolen 3-0 cu 2 ace – 5 pachete
19.Губка гемостатична Тахокомб – 10шт – Burete hemostatic Tachocomb
  1. Ліпін 500мг – 30фл – Lipin 500 – 30 flacoane
21.Перманганат калію – 50мг – Permanganat de potasiu – 50 ml
22.Октенісепт – 5л – Octenisept
23.Дренаж силіконовий № 6 – 50шт – Drenaj silicon № 6 – 50 bucăți
24.Дренаж силіконовий № 8 – 50шт – Drenaj silicon № 8 – 50 bucăți
25.Дренаж силіконовий № 10 – 50шт – Drenaj silicon № 10 – 50 bucăți
26.Сильфон для дренажів силіконових – 150шт Burduf de drenaj din silicon – 150 buc.
27.Пластир медичний 3М 10х10 – 100шт – Plasturi medicinali – 3M Plasturi pentru închiderea plăgilor 10×10 – 100 bucăți
28.Бинт гіпсовий 10х270 – 150 – Faşă gipsată 10×270 – 150 bucăți
29.Бинт гіпсовий 20х270 – 50 – Faşă gipsată 20×270 – 50 bucăți
30.Пелюшки стерильні – 1000шт – Cearceafuri sterile – 1000 bucăți
31.Пелюшки нестерильні – 1000шт –  Cearceafuri de unică folosință – 1000 bucăți
32.Підгузники розмір 4 – 50шт – Scutece marimea 4 – 50 bucăți
33.Актилізе 50 мг – 4 флакони. – Actilyse 50 mg – 4 bucăți
  1. Норадреналін 0,2%-8мл- 100 амп – Noradrenalină – 0,2% – 8 ml – 100 fiole
  2. Лесфаль 5мл- 200 амп – Lesfal sol. inj. 5ml – 200 fiole
  3. Волютенз 500мл- 100 фл – Volutenz 500 ml – 100 flacoane
  4. Гекотон 400мл- 50 фл – Gecoton 400 ml – 50 flacoane
  5. Адреналін 0,18% – 1мл – 200 амп. – Adrenalină0,18% – 1 ml – 200 fiole
  6. Дофамин 4%-5мл- 300амп – Dopamina 4% – 5ml – 300 fiole
  7. Ізосол 500мл- 600мл – Izosol 500 ml – 600 ml
  8. Дексаметазон 4мг – 300 амп. Dexametazonă 4 mg – 300 fiole
  9. Маркаїн – спінал хеві – 4мл – 100амп. Marcaine Spinal 4ml – 100 fiole
43.Лонгокаїн 0,25%- 200мл- 100 фл. – Longocaine 0,25% – 200 ml – 100 fiole
  1. Пелюшки 1мХ60 см – 500 шт Cearceafuri 1m x 60 cm
  2. Підгузки №3(для дорослих) – 150 шт Scutece №3 (pentru adulți)- 150 bucăți
  3. Сечоприймач – 500 шт. – Sondă urinară – 500 bucăți
  4. ЕКГ електроди-1000 шт.- ECG electrodes
  5. Гордокс 100тис ОД-10мл- 100амп. – Gordox 100 mii UI – 100 fiole
  6. Трисоль-200мл- 100 фл – Trisol 200 ml – 100 flacoane
  7. Анапірон-100мл- 500фл.- Anapiron 100 ml – 500 flacoane
  8. Нефальжик 2мл-100амп. – Nefalzhik 2 ml – 100 fiole
  9. Лідокаїн 10%-2мл – 500амп. – Lidocaina 10% – 2 ml
53 Ондасетрон 8мг-4мл – 100амп. Ondansetron 8mg – 4ml – 100 fiole
54.Пентоксифіллін 2%-5мл- 100амп.- Pentoxifylline 2% – 5ml – 100 fiole
  1. Набір для подовженої провідникової анестезії Contiplex- 50 шт. – Contiplex complet – 50 buc.
  2. Шприци 100мл -100мл – Seringi 100 ml – 100 bucăți
  3. Шприци Жане – 50мл. – Seringa Jeanne
  4. Голка спинальна Penkan G 25 -100шт – Ac spinal Penkan G 25 – 100 bucăți
  5. Голка спинальна G 22 – 100шт Ac spinal G22 – 100 bucăți
  6. Стерофундин 500мл- 200фл – Sterofundin 500 ml – 200 flacoane
  7. пластир медичний 3 м. 100 шт. – Bandă medicală 3 m – 100 bucăți
  8. Октимисет 5 л. Octimiset 5 l.
  9. губка гемостатична – Burete hemostatic
64.Трамексанова ктслота 5,0- 300 уп. – Acid tranexamic 5,0 – 300
  1. Етамзілат 2,0 400 упаковок – Etamsilat 2,0 – 400 сutii
  2. Амінокапронова кислота 100,0 200 флаконів – Acid aminocaproic 100,0 – 200 flacoane
  3. Актовегін 5,0 200,0 шт. – Actovegin 5,0 200 bucăți
  4. Церебролізин 2,0 200 шт. – Cerebrolizina 2,0 200 bucăți
  5. Нитки пролен 3,0-4,0-5,0 по упаковок – Fire Prolen 3,0-4,0-5,0
  6. Нитки вікріл 3,0-4,0-5,0 по упаковок – Fire Vicryl 3,0-4,0-5,0
  7. Плазмовен 500мл- 200фл. – Plasmă 500 ml – 200 flacoane
  8. Розчин Рінгера 400 мл- 200фл – Soluția Ringer 400 ml – 200 flacoane
  9. Нітрогліцерин 2мл – 50амп. Nitroglicerina 2ml – 50 fiole
  10. Неотон 1гр-10 фл. – Neoton 1 gr – 10 fiole
  11. Корвітин 0,5 гр – 50шт – Corvitin 0,5 gr – 50 bucăți
  12. Цитофлавін 10мл-100амп. – Citoflavina 100 ml – 100 fiole
  13. Кедол 2мл- 100амп. – Kedol 2 ml 100 fiole
  14. Добутамін-250мг- 50мл- 10амп. – Dobutamina 250 mg – 50 ml – 10 fiole
  15. Нутрідрінк 125мл- 40 бут. Nutridrink 125ml- 40 sticle
  16. Ксероформ 10гр – 100фл – Xeroform 10 gr – 100 flacoane
  17. Бупивакаин 0,5%- 5 мл – 100 амп – Bupivacaina 0,5% – 5 ml – 100 fiole
  18. Наропин 1% – 10 мл – 30 амп. – Naropin 1% – 10 ml – 30 fiole
  19. Паноцид 40мг-300 фл. – Panocid 40 mg – 300 flacone
  20. Марля – 500 м; – Tifon – 500 m
  21. Бинти: 16Х10 – 500 шт., 14Х7 – 500 шт., 10Х5 – 500 шт.; Bandaje 16×10 – 500 bucăți, 14×7 – 500 bucăți, 10×5 – 500 bucăți
  22. Бинти гіпсові 500 шт; – Bandaje ipsos – 500 buc
  23. Бинти еластичні; – Bandaje elastice
  24. Антибіотики широкого спектру дії; Antibiotice cu spectru larg
  25. Анатоксин правцевий; – Toxoid tetanic
  26. Рукавички стерильні: 7,0 – 200 шт., 7,5 – 200 шт., 8,0 – 200 шт.; – Mănuși sterile 7,0 – 200 buc., 7,5 – 200 buc., 8,0 – 200 buc;
  27. Рукавички нестерильні – 300 пар; – Mănuși – 300 perechi
  28. «Бланідаз-актив» – 10 л; – Blanidas Active – 10l
  29. «Вернедор» – 5 л; – Vernedor – 5l
  30. Скальпель одноразовий: №11 – 100 шт., №24 – 100 шт.; Bisturiu de unică folosință: №11 – 100 buc., №24 – 100 buc.;
  31. Шприци: 2,0 – 200 шт., 5,0 – 300 шт., 10,0 – 100 шт., 20,0 – 100 шт.; – Seringi 2,0 – 200 buc., 5,0 – 300 buc., 10,0 – 100 buc., 20,0 – 100 buc.
  32. Декасан – 30 флаконів по 200,0; – Decasan – 30 flacoane 200,0
  33. Шовний матеріал «Вікрил»: №0 – 50 шт., №1 – 50 шт., №2 – 50 шт., №3 – 50 шт.; – VICRYL №0 – 50 buc., №1 – 50 buc., №2 – 50 buc., №3 – 50 buc.
  34. Шовний матеріал «Пролен»: №0 – 50 шт., №1 – 50 шт., №2 – 50 шт., №3 – 50 шт.;
Prolen – №0 – 50 buc., №1 – 50 buc., №2 – 50 buc., №3 – 50 buc
  1. Витратні матеріали для ВАК-систем (труби, губки, відра) – 50 шт.; Consumabile pentru sisteme VAC ?? (țevi, bureți, găleți) – 50 buc.
  2. Стержньові апарати зовнішньої фіксації та витратні матеріали до них – 20 шт.; – Dispozitive cu tije pentru fixare externă și consumabile pentru acestea – 20 buc.;
  3. Гемостатичні губки – 50 шт.; – Bureți hemostatici – 50 buc
  4. Неостеріл – 10 фл.; – Neosteryl – 10 flacoane
  5. Бранолінд 10Х20 – 50 шт.; – Branolind 10×20 – 50 buc
  6. Пластир «Бетафікс» 5Х10 – 50 шт. – Betafix 5×10 – 50 buc
  7. Олія обліпихова -10 фл. – Ulei de cătină – 10 flacoane
  8. Диоксизоль 100,0- 10 фл. – Dioxizol 100,0 – 10 flacoane
  9. Бранолінд 10х20см – 20шт. – Branolind 10×20 cm 20 buc
  10. Пантенол – 5фл. – Panthenol – 5 flacoane
  11. Альбумін 20% – 50.0 – 10 флаконів; Albumină 20% – 50,0 – 10 flaconae
110.Олікліномель 1500 мл -10 контейнерів; – Oliclinomel 1500 ml – 10 containere
111.Стериліум 1000 мл- 10 флаконів. – Sterillium 1000 ml – 10 flacoane
112.Секстафаг 20,0 – 10 фл. -Sextafag 20,0 – 10 flacoane
  1. Бетадін 10% – 1000мл – 10 флаконів. – Betadină 10% 1000 ml
  2. Лінімент Вишневського – 5 тюб. – WISHNEVSKY liniment 5 tuburi
  3. Мірамістин мазь – 10 туб. – Unguent Miramistin 10 tuburi
  4. Левомеколь мазь – 20 туб. Unguent Levomeko 20 tuburi
  5. Офлокаїн – 20 туб. – Ofloxacin 20 tuburi
  6. Калоприйомники «колопласт» 200 шт. – Coloplast – 200 bucăți
  7. Скальпеля №24 200-шт – Bisturiu №24 200 buc
  8. Декасан 200,0 мл.-100 шт. – Decasan 200,0 ml – 100 buc
  9. Лігашур «Covidion» 5 мм 2 шт – Ligasure «Covidien»
  10. Транексинова кіслота таб №7, ампули №7 Acid tranexamic tab №7, fiole №7
123.Силіконова олія В/L 5700 ccг 10 мл. №5 –  Ulei siliconic B/L 5700 ccg 10 ml. Nr. 5???
124.Система вводу з клапаном (Троакари ) 25G №5 Sistem de intrare cu supapă (trocar) 25g r. 5
125.Зонд для діотермії G 25 №5 Sondă pentru diotermie G 25 Nr. 5
126.Резервуар С3 F8 125 GM №4 Rezervor С3 F8 125 GM №4
  1. Шовний матеріал Вікріл 7/0 № 10 Material de sutură Vicar 7/0 Nr. 10
128.Катетор Фолі №20 за Шарєрром триходовий, балон 30-50 мл № 50 шт. Cateter Foley №20 pentru Charrer three-way, balon 30-50 ml № 50 buc.
  1. Сечоприймачі на 1500 мл -100 штук Receptoare urinare la 1500 ml -100 bucăți
  2. Пеленки медичні 300 шт. Scutece medicale 300 buc.
  3. Внутрішньовенозні катетори зеленого кольору 100 шт. Catetere intravenoase de culoare verde 100 buc.
132.Скальпеля № 24 200 шт Bisturiu nr. 24 200 buc.
133.Томогексол 230-100 мл 50 флаконів. Tomogexol 230-100 ml 50 flacoane
  1. Дренажі для черевної порожнини діаметром 10 та 6 мм- 100 шт. Drenaje pentru cavitatea abdominală cu un diametru de 10 și 6 mm – 100 buc.
135.Вікріл 3,0 200 шт  Vikrill 3.0 200 buc.
  1. Пеленки 100 шт – Scutece 100 buc.
137.Рукавички стерильні та не стирильні 300 шт. Mănuși sterile și nesterile 300 buc.
138.Гемостатичні губки (Сelox, Gauze, Combat Gauze) Bureți hemostatici (Сelox, Gauze, Combat Gauze)
139.Скальпеля 10 тис. Bisturiu 10 mii buc.
140.Одноразові стерильні хірургічні костюми 1 тис. Costume chirurgicale sterile de unică folosință 1000 buc.
  1. Марля 10 км. Tifon 10 km
  2. Одноразові стерильні покриття на пацієнта 1 тис. Acoperiri sterile de unică folosință pentru pacienti 1000 buc.
143.Пластир 10 тис. Plasturi 10 mii buc
  1. Перевязувальний матеріал стерильний багато Material de pansament steril mult
145.Альбунорм 25% або альбумін 25 %- 100 фл. Albunorm 25% sau albumina 25%-100 fl.
  1. Артрокол 1 тис. Упаковок Artrocol 1000 pachete
147.Інгібітори протоної помпи дишеві дієві 1 тис. фл  Inhibitori pt. pompe de protoni funcționali 1000 flacoane
148.Сангера 1000 мг 1000 амп. Sanghera 1000 mg 1000 flacoane
149.Індивідуальні перевязочні пакети 1 тис. Pachete individuale de pansament 1000 buc.
150.Рукавички стерильні №8,7,6 по тис. Mănuși sterile nr. 8, 7, 6 cate 1000
  1. Нестирильні перчатки № 8,7,6 10 пачок Mănuși nesterile nr. 8, 7, 6 cate 10 pachete
152.Розсмоктуючі нитки № 2,3,4 по 1 тис. Fire resorbtive № 2,3,4 cate 1000
153.не розсмоктуючі нитки від №0 до 5, 1 тисячу Fire neresorbtive 0 până la 5 cate 1000
  1. Пеленки не стирильні 1 тис. Упаковок Scutece nesterile 1000 pachete
155.Протипрацевий анатоксин 1 тис. Anatoxină anti 1000
156.Апарат для дренування ран acti-VAC Smith&Nefi + колби Aparat pentru drenajul rănilor acti-VAC Smith&Nefi + colbi
157.Перчатки не стерильні без талька M-S Mănuși nesterile fără talk M-S
158.Перчатки ортопедичні 7,5 (Gammex Latex Ortho) Mănuși ortopedice 7.5 (Gammex Latex Ortho)
159.Стериліум 100 літрів Steriliu 100 litri
160.Бетадин 100 літрів Betadină 1000 litri
161.Пластирь Леофікс 100 штук Plasturi Leofix 100 buc.
  1. Ксарелто 10 мг (400таб) Xarelto 10 mg (400tab)
  2. Еластичні бинти 5м. 50 шт Bandaje elastice 5m. 50 buc
164.Стержні Шанса (200шт) Tije Shansa (200 buc.)
165.Дренажні трубки (силіковані) Tuburi de drenaj (silicon)
166.Дренажні груші. 100 шт Pere de drenaj 100 buc
167.Повязки Дезо 100 шт Bandaje Dezo 100 buc
168.Тутори для колінного суглобу 100 шт Tutorii pentru articulatia genunchiului 100 buc
169.Тримачі для кистей та стоп 200 шт Suporți pentru oase 200 buc
170.Лінкоміцин в ампулах 200 шт Lincomicină în fiole 200 buc
 171.Далацин С 100 шт. Dalacin C 100 buc.
172.Підкладні пелюшки 100 шт Captuseala scutece 100 buc
173.Памперси 200 шт Pampers 200 buc.
174 Мішки для одежі (мусорні великі) Saci pentru haine (mai, pentru gunoi)
25.02.2022

ȘTIRI UCRAINA

Refugiați din Ucraina

Știri

UA🇺🇦
‼️ПРОЦЕДУРА НАДАННЯ ПРИТУУЛКУ В РУМУНИИ1.Після звернення за захистом вас сфотографують та візмуть відбутки пальцев. Ваши відбутки пальців будуть зареєстроваі в системи ЕУРОДАК.Ви отримаєте тимчасовий документ, що посвідчує особу.2. Ви маєте право на допомогу юридичного радника (НУО), представника УВКБ ООН, за запитом, від моменту подання клопотання про надання притулку до отримання рішення. Ця підтримка безкоштовна! Ви також маєте право на допомогу обраного адвоката (якому ви будете платити)3. IGI призначить вас на попередню співбесіду та співбесіду, щоб визначити потребу в захисті. Важливо взяти участь у двох інтерв’ю та чесно відповісти на всі запитання!4. IGI повідомить вас про рішення щодо клопотання про надання притулку.Якщо ви не згодні з рішенням IGI, ви маєте право подати скаргу (яку ви подаєте до IGI або до компетентного суду)._ протягом 10 днів з дня повідомлення (звичайна процедура) або_ протягом 7 днів з дати повідомлення (прискорена / прикордонна процедура)5. Суд, уповноважений розглянути скаргу (суд), повідомить вас (за вказаним місцем проживання) про дату, коли ви повинні з’явитися в судове засідання6. Ви маєте право на безкоштовну юридичну допомогу для забезпечення свого захисту, допомогу, яку можуть надати:_юрисконсульт (CNRR) або_адвокат, призначений судом_ви також можете попросити допомоги у обраного адвоката (якому вам доведеться заплатити)7. Якщо скаргу буде відхилено судом у звичайному порядку, ви маєте право подати апеляційнускаргу (яку ви подаєте до IGI або до суду, який виніс вирок, який ви оскаржуєте), протягом 5 днів з дня проголошення вироку. .мотивувати його протягом 10 днів з дня повідомлення судового рішення. Суд, уповноважений розглядати скаргу (виший суд), виносить остаточне рішення.8. Якщо скарга відхилена судом, рішення про відмову залишається без змін у прискореній/прикордонній процедурі, вирок суду є остаточним.9. У разі прийняття остаточного рішення про відхилення клопотання про надання притулку в звичайній процедурі, ви зобов’язані виїхати з Румунії протягом 15 днів. У разі прискореної/прикордонної процедури ви зобов’язані залишити країну, як тільки буде завершена процедура надання притулку. завершено.

Refugiați din Ucraina

Știri

“Mă întreb ce a mai rămas în ţara noastră!? Am luat câteva lucruri în geantă și amintirile în suflet. Simt că mi-au scăpat multe…. am multe goluri care nu vor mai putea fi acoperite!”
————————————
Echipele AIDRom, mobilizate la Rădăuți, sunt pe teren 24 de ore din 24 și acordă asistență umanitară tuturor persoanele care caută protecție temporară, în România.
Echipele au distribuit donațiile trimise de către partenerii AIDRom și de către firmele locale și au oferit transport de la frontieră până la cazările familiilor de români, care au pus la dispoziția vecinilor ucrainieni, locuințele lor.
Se distribuie în continuu mâncare caldă, gustări, produse alimentare, articole vestimentare, pături și alte produse de bază.
Suntem profund recunoscători și le mulțumim angajaților noștri, care depun tot efortul pentru a veni în sprijinul oamenilor aflați în nevoie, partenerilor din țară și din străinătate, cât și cetățenilor români care au trimis donații.

Refugiaţi indieni

Ştiri

Echipa AIDRom, din Rădăuți s-a deplasat în comuna Milișăuți, acolo unde sunt cazați peste 300 de persoane de origine indiană, care au părăsit teritoriul Ucrainei.
Le mulțumim colegilor, pentru efortul megalitic depus, cât și sponsorilor!

Diakonie Katastrophenhilfe

Astăzi, 17 martie 2022, s-au deplasat în Vama Isaccea membrii delegațiilor AIDRom, Diakonie Katastrophenhilfe.
Scopul vizitei este legat de urgențele actuale ale echipelor locale, dar si de modul în care vor fi soluționate efectele acestei crize umanitare, apărute ca urmare a războiului din Ucraina.

Delegația Diakonie Katastrophenhilfe

Colega noastră, Silvia, împreună cu delegația din partea Diakonie Katastrophenhilfe au fost primiți, în Vama Sculeni de către colegul nostru, Ionuț Zota, căruia ii mulțumim foarte mult, pentru tot sprijinul!

Refugiați din Ucraina

Știri

Vama Isaccea
Echipa AIDRom distribuie în continuu pături, mâncare, apă potabilă, şi alte produse necesare.

Printre cei care au ales să ajute cu amenajarea noului spațiu de primire din Vama Sculeni, se numără și studenți tunisieni, care învață la facultăți în Iași. Acesta a fost modul lor de a mulțumi pentru sprijinul arătat de asociația noastră.

Punct de informare și suport în Vama Sculeni

Punct de informare și suport în Vama Sculeni

Vama Isaceea

Ştiri

Echipa AIDRom aşteaptând, debarcarea a peste 700 de refugiaţi din Ucraina, pentru a oferi asistenţă umanitară.

Листівка

Листівка => Безкоштовні послуги, які пропонуються українським громадянам з точки зору інтеграції на ринок праці Румунії

Листівка => Безкоштовні послуги, які пропонуються українським громадянам з точки зору інтеграції на ринок праці Румунії

Vama Stânceni-Botoșani

 Diakonie Katastrophenhilfe în Vama Stânceni-Botoșani.

Refugiaţi din Ucraina, ajung în Vama Isaccea

Ştiri

Peste 700 de persoane, au ajuns în data de 3 martie, în Vama Isaccea. Valuri de refugiaţi continuă să ajungă în vamă. Colegii noștri de la Galați oferă asistență umanitară. Frigul și viscolul reprezintă un mare impediment. De remarcat este numărul foarte mare de copii și persoane în vârstă.

Hover Box Element

AIDRom trimite un tir cu ajutoare in Odesa

A fost încărcat şi trimis, un tir cu ajutoare umanitare solicitate de către medicii din Odesa.

8 martie

🐞La mulți ani, mămici și femei curajoase, din toată lumea!💐

Parteneriat Fundatia Blue Heron

Anunț-Ajutor pentru refugiații din Ucraina

AIDRom anunta inceputul colaborarii cu Blue Heron Foundation, o fundatie activa in Romania de 20 ani si in Republica Moldova de 7 ani, focusul activitatii fiind acordarea de burse universitare tinerilor institutionalizati. In contextul crizei din Ucraina organizatia va sprijini echipa AIDRom in furnizarea de asistenta umanitara directa celor care ajung in Romania din zonele de conflict.
Thank you, Blue Heron!

Echipele AIDRom-Hey Rup pentru a ajuta refugiații ucraineni

Refugiați Ucraina

Colegul nostru, Ionuț Zota (AIDRom, CRI Iași) împreună cu președintele Uniunii Ucrainenilor din România, filiala Iași, domnul Hrihorciuc Victor, cu sprijinul Arhiepiscopiei Iașiului, au plecat spre Siret cu produse necesare oamenilor care au fugit din calea războiului (produse de igienă, pături etc). Au fost întâmpinați de colegii noștri de la Rădăuți și împreună au dat o mână de ajutor celor aflați în nevoie.
Vă mulțumim, pentru implicare!

Refugiaţi de origine indiană, cazaţi într-un liceu din Ilfov

Ştiri

Echipa AIDRom București a distribuit pachete cu mâncarea și alte produse de bază, persoanelor de origine indiană, care au plecat din Ucraina și s-au refugiat pe teritoriul României. Aceștia au fost cazați, în cadrul unei săli de sport, în Judeţul Ilfov

Aniversarea unei femei care a fugit din Ucraina

Ştiri

Echipa AIDRom din Şomcuta Mare a sărbătorit ziua de naştere a unei femei refugiate din Ucraina.
Doamna din imagine este cetățean ucrainean și a implinit ieri vârsta de 54 de ani. Cu inima îndoită și teama și-a pus în sacoșă ce avea mai de pret, și a pornit spre România făra măcar să știe dacă se va mai putea întoarce în țara ei. Echipa AIDRom prin gesturi mici aduce un strop de speranță în vietile acestora fiecărui om.

Recunoştinţa partenerilor faţă de efortul depus de AIDRom

Munca în echipă

“Alături de cei vulnerabili!”
Continuăm și astăzi desfășurarea activităților de informare pe linia prevenirii traficului de persoane, la sediul Centrului de Refugiați din municipiul Rădăuți alături de IPJ Suceava și AIDRom România.
Mulțumim echipei #AIDRom implicată în oferirea de asistenţă umanitară refugiaţilor ucrainieni, graniţa cu România! Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane | Facebook

Donatii-Fundatia Umanitară NOWERO

Donaţii pentru refugiaţi

🆘️Asociația Umanitară NOWERO din Rupea, a donat pentru AIDRom, 9️⃣0️⃣ de saci de dormit si 9️⃣0️⃣ de pachete cu mâncarea, care vor fi trimise, peste graniță în Ucraina, pentru a veni în ajutorul ucrainenilor care au rămas prinși în mijlocul războiului.
Vă mulțumim, pentru tot sprijinul acordat! Înseamnă foarte mult!🙏

Sesiune de informare-refugiaţi Ucraina

Informare in CRCPSA Bucureşti

In poza alăturată, este colega noastră (echipa AIDRom București) oferind informații unor femei din Ucraina, care au ajuns în București și doreau să știe ce presupune procedura de azil, pe teritoriul României, care sunt organizațiile dispuse să ajute refugiații din Ucraina, cât și despre locurile de cazare disponibile. Au fost puse la dispoziție și materiale informative tipărite.

Vama Isaccea- 7 Martie 2022

Asistenţă umanitară în Vama Isaccea

Vama Isaceea- Colegii noștri sunt pe teren si oferă informații, produse alimentare și alte produse de bază.
Vremea este neprietenoasă și cel mai dureros este faptul că vin copii, care au așteptat, împreună cu părinții, mai mult de 2 zile la graniță, pentru a intra în România. Au stat în frig, în ploaie, în lapoviță și totuși, undeva, în colțul gurii, se poate observa un zâmbet infantil.

Donaţie-Fundaţia Umanitară NOWERO

Donaţii pentru refugiaţii din Ucraina

🆘️Asociația Umanitară NOWERO din Rupea, a donat pentru AIDRom, 9️⃣0️⃣ de saci de dormit si 9️⃣0️⃣ de pachete cu mâncarea, care vor fi trimise, peste graniță în Ucraina, pentru a veni în ajutorul ucrainenilor care au rămas prinși în mijlocul războiului.
Vă mulțumim, pentru tot sprijinul acordat! Înseamnă foarte mult!🙏

Donaţii-Banca de Alimente Bucureşti

Donţii pentru refugiaţii din Ucraina

Colega noastră a fost la Centrul Neghiniță, București, pentru a distribui produse, refugiaților de origine indiană, care au părăsit teritoriul Ucrainei, din cauza conflictului armat.
Multumim, Banca de Alimente, pentru sprijinul acordat!