09:00 – 17:00

Luni pana Vineri

Strada Ilarie Chendi

09:00 – 17:00

Luni pana Vineri

Strada Ilarie Chendi

Asigurarea Sănătății pentru Solicitanții de Azil din România (ASIG – RO)

(Cod proiect: FAMI 20.02.04.03)

ETAPA III

Fundația ICAR, în parteneriat cu AIDRom, a implementat a treia etapă a proiectului Asigurarea Sănătății pentru Solicitanții de Azil din România (ASIG – RO), FAMI 20.02.04.03, în perioada 26.09.2022 – 25.12.2022. Proiectul a fost finanțat prin Programul Național Fondul pentru Azil, Migrație și Integrare. Proiectul a contribuit la îmbunătățirea condițiilor de primire și asistență pentru solicitanții de azil din România prin asigurarea nevoilor de bază în materie de sănătate fizică și psihică a acestora.

Activitățile principale ale proiectului au vizat solicitanții de azil aflați pe teritoriul României și s-au desfășurat pe parcursul unui an în cele șase centre de proceduri și cazare aflate în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări, din București, Galați, Timișoara, Rădăuți, Șomcuta Mare și Giurgiu. Din grupul țintă al proiectului au făcut parte solicitanții de azil cazați în centrele Inspectoratului General pentru Imigrări, precum și cei care locuiesc în afara acestor centre.

In cadrul celei de-a III-a etape, peste 140 de solicitanți de azil, cazați atât în centrele IGI cât și în afara acestora, au beneficiat de consultații, investigații, analize și tratamente medicale și au participat la sesiuni de informare și consiliere cu privire la sistemul de asistență medicală din România, la drepturile și obligațiile pe această linie, la normele de igienă și de sănătate publică.

Totodată, peste 70 de  solicitanți de azil, cazați atât în centrele IGI cât și în afara acestora, au beneficiat de asistență și consiliere psihologică de specialitate.

Mai multe informații despre serviciile oferite în cadrul proiectului puteți obține la următoarea adresă de e-mail: icar@icarfoundation.ro .

Asigurarea Sănătății pentru Solicitanții de Azil din România (ASIG – RO)

(Cod proiect: FAMI 20.02.04.03)

ETAPA III

Fundația ICAR, în parteneriat cu AIDRom, implementează cea de-a III-a etapă a proiectului „Asigurarea Sănătății pentru Solicitanții de Azil din România (ASIG – RO)”, (FAMI 20.02.04.03), în perioada 26.09.2022 – 25.12.2022. Proiectul este finanțat prin Programul Național Fondul pentru Azil, Migrație și Integrare. Proiectul va contribui la îmbunătățirea condițiilor de primire și de asistență pentru solicitanții de azil din România prin asigurarea nevoilor de bază în ceea ce privește sănătatea fizică și psihică a acestora.

Proiectul îi vizează pe solicitanții de azil aflați pe teritoriul României, iar activitățile se desfășoară în cele 6 centre de proceduri și cazare aflate în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări din București, Galați, Timișoara, Rădăuți, Șomcuta Mare și Giurgiu.

Asigurarea Sănătății pentru Solicitanții de Azil din România (ASIG – RO)

(Cod proiect: FAMI 20.02.04.02)

ETAPA II

Fundația ICAR, în parteneriat cu AIDRom, implementează proiectul: „Asigurarea Sănătății pentru Solicitanții de Azil din România (ASIG – RO)”, cod proiect: FAMI 20.02.04.02. Proiectul se desfășoară în 3 etape, între Septembrie 2020 și Decembrie 2022, și este finanțat prin Programul Național Fondul pentru Azil, Migrație și Integrare.

Cea de-a II-a etapă de implementare s-a desfășurat în perioada: 27 septembrie 2021 – 25 septembrie 2022.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea condițiilor de primire și de asistență pentru solicitanții de azil din România,  prin contribuția la asigurarea nevoilor de bază în ceea ce privește sănătatea fizică și psihică a acestora.

Acest proiect îi vizează pe solicitanții de azil din București, Galați, Giurgiu, Rădăuți, Șomcuta Mare și Timișoara, ce locuiesc în Centrele Regionale de Cazare şi Proceduri sau în centrele închise ale Inspectoratului General pentru Imigrări, precum şi pe cei care locuiesc în afara acestor centre.

Specialiștii psiho-sociali implicați în proiect vor urmări identificarea solicitanților de azil, în special a celor aparținând unor categorii vulnerabile (familii în dificultate, persoane vârstnice, persoane cu boli cronice, minori neînsoțiți, victime ale violențelor fizice și psihice), precum și identificarea nevoilor acestora. Ulterior, sunt efectuate teste pentru evaluarea stării generale de sănătate a solicitanților de azil nou sosiți, iar medicii generaliști acordă consultații medicale săptămânale.

Prin proiect sunt asigurate decontarea unor dispozitive medicale și transportul la facilitățile medicale pentru persoanele aflate în imposibilitatea de a se deplasa singure, în scopul de a răspunde cât mai bine nevoilor medicale ale solicitanților de azil din România.

Mai multe detalii, aici.

Top