09:00 – 17:00

Luni pana Vineri

Strada Ilarie Chendi

09:00 – 17:00

Luni pana Vineri

Strada Ilarie Chendi

ASIST – Asistență integrată pentru migranții vulnerabili din România

Proiect finanțat de: Brot fur die Welt, Germania

Acest proiect urmărește să asigure promovarea unui sistem de ajutor din punct de vedere social și să ofere servicii specializate în vederea ridicării nivelului de trai al refugiaților sosiți în România. ASIST  propune abordarea unei noi strategii, în raport cu comunitatea gazdă. Se pune, astfel, un accent deosebit pe persoanele care aparțin categoriilor vulnerabile: femei și copii neînsoțiți, dizabilități și familii care au nevoie de ajutor.

ASIST este un răspuns la nevoile refugiaților și creează cadrul potrivit pentru sprijinirea și motivarea acestora de a rămâne pe teritoriul României, de a se integra și de a se investi în dezvoltarea lor.

De asemenea, proiectul sprijină implicarea activă a reprezentanților comunităților de migranți și a societății gazdă, prin activitățile desfășurate pe parcursul implementării. ASIST va contribui astfel la o mai bună înțelegere a fenomenului migrației și la promovarea cunoașterii și înțelegerii reciproce.

Obiective specifice ale proiectului:

–  Întărirea capacității bisericii și a comunității locale în „Primirea migranților” în viața comunității prin continuarea expoziției itinerante: „Dumnezeu îi iubește pe străini”. Această expoziție are ca scop de a ajunge la cât mai mulți oameni pentru ca aceștia să conștientizeze asupra fenomenului migrației.

–  Promovarea comunicării și crearea de rețele între actorii activi prin diferite activități pe problemele migrației, în special pe drepturile migranților( în România) și să ofere oportunități de consolidare a reflecției și acțiunii interconfesionale.

Activități Recreative:

Prin intermediul programului au fost organizate excursii de 2 zile pentru copiii refugiați si solicitanți de azil. În cadrul acestor activități, copiii au învățat despre tradițiile și cultura locală și au avut ocazia să petreacă timp de calitate în afara adăposturilor sau în afara locului de cazare.

Top