09:00 – 17:00

Luni pana Vineri

Strada Ilarie Chendi

09:00 – 17:00

Luni pana Vineri

Strada Ilarie Chendi

ELCA RESPONSE TO THE UKRAINIAN REFUGEE CRISIS FROM ROMANIA

,,ELCA response to the Ukrainian refugee crisis from Romania” este un proiect de URGENȚĂ, destinat asistării refugiaților ucraineni din România. Obiectivul general este reprezentat de asistența de urgență acordată refugiaților ucraineni din Romania, cărora li se vor oferi servicii precum:

  • Consiliere și asistență socială de urgență, în principal pentru refugiații nou veniți,
  • Consiliere juridică,
  • Asistență psihologică,
  • Suport material (vouchere destinate procurării alimentelor, produselor de igienă și a medicamentelor),
  • Organizarea activităților culturale, recreative și de petrecere a timpului liber.

Cu o durată de un an calendaristic (01.11.2023 – 31.10.2024), proiectul ,,ELCA response to the Ukrainian refugee crisis from Romania” este aliniat la direcțiile de acțiune globală ale ELCA și la Apelul Interconfesional la Pace pentru Ukraina, inițiat de ELCA și semnat de 12 reprezentanți de biserici și confesiuni din Statele Unite și Canada la începutul conflictului din Ucraina.

Biserica Evanghelică Luterană din America (ELCA) este una dintre cele mai mari confesiuni creștine din Statele Unite, cu peste 3,3 milioane de membri în cele peste 8.900 de comunități active din cele 50 de state și din regiunea Caraibe. Cunoscută sub numele Biserica „Faptele lui Dumnezeu. Mâinile noastre”, ELCA evidențiază în misiunea sa contemplarea grației Divine prin actul credinței în Isus Hristos și pune accent pe unitatea între creștini și pe slujirea în lume. Rădăcinile ELCA se regăsesc în scrierile reformatorului bisericii germane, Martin Luther.

Top