09:00 – 17:00

Luni pana Vineri

Strada Ilarie Chendi

09:00 – 17:00

Luni pana Vineri

Strada Ilarie Chendi

EoM – Comunități solidare și incluzive pentru imigranți în România

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă

poza1_EoM

Proiectul, derulat de către Asociația Ecumenica a Bisericilor din România AIDRom în parteneriat cu Asociația Novapolis – Centrul de Analize și Initiative pentru Dezvoltare, cu Instituția Prefectului Județului Timiș și cu Instituția Județului Caraș – Severin a promovat pe parcursul a 24 de luni implicarea activă în problematica migrației și a refugiaților, încurajând atitudinea de acceptare, solidaritate și toleranță în protejarea drepturilor omului și în tratamentul egal al imigranților, în special solicitanți de azil și refugiați.  Aceste aspecte au fost surprinse în trei clipuri pregătite cu ajutorul colegilor parteneri de la Asociația Novapolis Centrul de Analize și Initiative pentru Dezvoltare:

Cum e să trăiești ca imigrant în România? Ce înseamnă acasă pentru tine?

Cum e să muncești ca imigrant în România?

Cum e să studiezi ca imigrant în România?

„EoM (Eyes on Migrants) – Comunități solidare și incluzive pentru imigranți în România”

Promotorul proiectului EoM este AIDRom – Asociația Ecumenică a Bisericilor din România, iar partenerii implicați în proiect sunt: Asociația Novapolis – Centrul de Analize și Inițiative pentru Dezvoltare, Instituția Prefectului Județului Caraș-Severin, Instituția Prefectului Județului Timiș.

Proiectul este implementat în perioada 7 aprilie 2021 – 6 aprilie 2023.

Proiectul promovează implicarea activă în problematica migrației și a refugiaților, încurajând atitudinea de acceptare, solidaritate și toleranță în protejarea drepturilor omului și în tratamentul egal al imigranților, în special solicitanți de azil și refugiați. Proiectul presupune conlucrarea la nivelul comunităților locale și derularea unor campanii de informare și conștientizare adresate copiilor și tinerilor și este conceput pentru a demonta prejudecățile în privința imigrației și pentru a ameliora procesul de integrare a imigranților în România.

Totodată, vom promova mecanisme și modele de bune practici în cooperarea inter-instituțională și cu ONG-urile, precum și de comunicare publică cu cetățenii la nivel local în domeniul gestionării și promovării imigrației din perspectiva drepturilor omului, cu accent pe incluziunea imigranților și a refugiaților în comunitățile locale pentru ca acestea să poată fi preluate, adaptate și implementate în alte zone, regiuni și județe din România.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt peste 1000 de copii si tineri din unități de învățământ din București, Galați, Constanța, Giurgiu, Rădăuți și Craiova, 40 de profesori, 120 de reprezentanți ai autorităților locale și centrale, precum și ai ONG-urilor, ai asociațiilor migranților, ai sindicatelor și ai sectorului privat, 40 de reprezentanți ai instituțiilor de presă și ai departamentelor de comunicare din instituțiile publice, precum și 20 de migranți și mediatori interculturali. Aceștia vor participa la activitățile proiectului și vor fi implicați direct în diversele sale etape.

Obiectivele principale ale proiectului sunt legate de creșterea gradului de conștientizare a problematicii imigranților și de promovarea unei atitudini de acceptare, toleranță și solidaritate în rândul grupului țintă și al publicului larg, pentru a dezvolta o cultura democratică și de respectare a drepturilor omului pentru imigranți și refugiați. De asemenea, proiectul este conceput pentru a promova mecanisme și modele de bune practici în cooperarea inter-instituțională și cu sectorul ONG-urilor precum și de comunicare publică la nivel local în domeniul gestionării imigrației. În cadrul proiectului este inclusă și derularea unui studiu privind discursul public, în general, și al social-media, în special, din România referitor la imigrație și refugiați, care să ajute la dezvoltarea capacității de comunicare, de identificare a fake-news și de construire a unor campanii de informare corectă privind migrația și integrarea. Proiectul prevede, de asemenea, creșterea capacității organizaționale a Solicitantului și a Partenerilor prin dezvoltarea de proceduri transparente și responsabile de guvernanță organizațională și de comunicare profesională.

Vizitați și pagina de Facebook a proiectului EoM: facebook.com/Eyesonmigration.

”Proiectul este derulat de către Asociația Ecumenica a Bisericilor din România AIDRom în parteneriat cu Asociația Novapolis – Centrul de Analize și Initiative pentru Dezvoltare, cu Instituția Prefectului Județului Timiș și cu Instituția Județului Caraș – Severin și beneficiază de o finanțare în valoare de 205.720 Euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.”

I am message box. Click edit button to change this text.

Top