09:00 – 17:00

Luni pana Vineri

Strada Ilarie Chendi

09:00 – 17:00

Luni pana Vineri

Strada Ilarie Chendi

”Fair Guidance – O abordare corectă a consilierii sociale”

 

AIDRom a fost implementat in parteneriat cu organizatia TTG team training GmbH din Tubingen, Germania un proiect de parteneriat strategic in cadrul finantarii Comisiei Europene Erasmsus +.
Scopul principal al proiectului este o mai buna integrare a persoanelor dezavantajate in educatie, training si accesarea a pietei muncii printr-o abordare a consilierii si ghidarii orientate catre client  care ia in considerare problematica diversitatii.
Proiectul implementat pe o perioada de 24 de luni, incepand din Noiembrie 2015 si are ca parteneri, organizatii non-guvernamentale si autoritati publice din Germania Romania si Bulgaria.
Grupurile targhet ale proeictului au fost: studenti, consilieri, asistenti si lucratori sociali, personal al organizatiilor religioase si biserici, consilieri ai sistemului public de angajare si munca si camere de comert, prestatori de servicii de educatie pentru adulti. Numarul total de profesionisti care vor beneficia de activitatile din cadrul proiectului a fost de 2000 de persoane.
Pentru implementarea proiectului s-au desfasurat urmatoarele activitati:
  1. Redactarea a 3 raporate de tara din Germania, Romania si Bulgaria privind sistemul educational si posibiliatile de educatie continua si consilierea si ghidarea sociala in fiecare tara.
  2. Compilarea de bune practici din fiecare tara in munca cu grupuri dezavantajate.
  3. Dezvoltarea unui ghid de curs de instruire care sa includa o curicula pentru profesori ( care vor instrui la randul lor consilieri ) si consilieri care isi vor imbunatatii competentele in domeniul diversitatii si drepturi umane, standarde de calitate in consiliere, strategii mobile de a ajunge la categoriile dezavantajate, consiliere in cariera pentru categoriile dezavantajate, dezvoltarea de abilitati antreprenoriale,  munca de voluntariat si internship.
Organizatia lider: TTG team training GmbH ( Germania )
 Organizatii partenere: AIDRom (Romania), AJOFM Galati (Romania), Ministerul Cultelor, Tineretului si Sportului Baden-Württemberg (Germania),  Asociația Multifuncțională Filantropică Sfântul Spiridon, (Romania), Universitatea Ruse Angel Kanchev (Bulgaria), TO NA NTS (Bulgaria), Diakonisches Werk der evangelischen Kirche in Württemberg (Germania).

 Descarca AICI Newsleter Proiect Nr. 1 

Seminarul “Noi provocări în consilierea și orientarea educațională în Europa.”
Asociația Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom, în parteneriat cu Asociația Română pentru Promovarea Sănătății (ARPS), cu sprijinul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – ANITP, a organizat in data de  24 August 2017, seminarul Noi provocări în consilierea și orientarea educațională în Europa.  Evenimentul a avut loc la sediul ANITP din str. Ion Câmpineanu nr. 20, et. 5, sectorul 1, București.
Întâlnirea si-a propus să ofere autorităților publice informații, resurse și exemple în scopul îmbunătățirii răspunsului acestora la problemele specifice cu care se confruntă grupurile dezavantajate precum: somerii, migranții cu ședere legală în România, victimele traficului de persoane în scopul muncii forțate, persoanele fără acte etc. O astfel de resursă este manualul de training „Facilitarea accesului la educatie si la piatia muncii a grupurilor dezavantajate”, care a fost prezentat în cadrul seminarului. În partea a doua a seminarului au fost discutate exemple de practici din state europene care au pornit de la problemele migranților, dar sunt aplicabile în egală măsură și altor grupuri dezavantajate, dar și modele de rețele de lucru între profesioniști.
Descarca aici Comunicatul de Presa si Prezentarea PowerPoint a evenimentului.
Top