Copii refugiati relocati la Timisoara participa saptamanala la activitati de arterapie si recreationale in cadrul prooectului proiectului “Facilitarea integrării şi dezvoltarea deprinderilor pentru o viaţă independentă a persoanelor refugiate, relocate în Timişoara, prin crearea unei reţele de suport local.”, implementat de Asociatia Ecumenica a Bisericilor din Romania – AIDRom in parteneriat cu Asociatia Serviciul Apel. Proiectul ofera asistenta in vederea integrarii a 20 de refugiati irakieni relocati din Turcia in Timisoara, Romania.

In cadrul intalniriilor, Simona Ilioni – Loga, psiholog al Centrului AIDRom Timisoara urmareste prin activitati de creatie artistica, jocuri, cantece, desene sa creasca nivelul de socializare a copiilor, depasire a situatilor de stress cauzate de relocarea acestora in Romania.

 Joi, 23 Aprilie 2015 a avut loc o intalnire cu copii refugiati, unde acestea au fost provocati sa creeze si decoreze cutiute pentru cadouri pentru cei dragi. La eveniment au participat si parintii copiilor, lucru binevenit pentru consoliderea relatiilorde familie si petrecerea unui timp de calitate pentru copii si parinti.

2015 © Copyright - AIDRom

Pentru asistenta sau alte informatii sunati la      0740-123XYZ