Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom organizeaza, Marti, 29 septembrie 2015, Seminarul Naţional „Bisericile Creştine din România răspunzând fenomenului migraţiei”.

Evenimentul va avea loc la Centrul de Conferinte AIDRom, din strada Halmeu 12, Bucuresti, incapnd cu ora 9:30.

Seminarul, primul dintr-o serie de intalniri care vor fi organizate la nivel national, va promova modele de bune practici în ceea ce priveşte abordarea fenomenului migraţiei în rândul lucrătorilor Bisericilor din Europa şi din România si organizarea unei campanii naţionale de informare a pupulatiei referitoare la situatia migrantilor din Romania. „Am fost strain si m-ati primit!”(Matei 25,35).

Elena Timofticiuc, manager programe AIDRom: „Fenomenul migraţiei reprezintă o provocare atât pentru societatea în care trăim, cât şi pentru biserici. România este în acest moment pusa in fata unei provacari, pe care o poate trece numai cu implicarea intregii comunitati. In decursul ultimilor 3 ani, AIDRom a derulat o serie de proiecte sociale pentru solicitantii de azil din Romania, persoane cu o forma de protectie, cit si pentru un grup de refugiati irakieni relocati din Turcia. Deasemenea a deschis un centru de cazare pentru solicitanti de azil cu o capacitate de 18 persoane la Timisoara si un centru la Bucuresti, care urmeaza sa primeasca 18 mame cu copiii. La AIDRom suntem gata sa continuam sa ajutam migrantii care ajung in tara noastra.”

Seminarul va reuni 15 de participanţi din ţară, din cadrul Bisericilor: ortodoxe, protestante, cât şi experţi în problematica migraţiei ai UNHCR si Inspectoratului General pentru Imigrari si este realizat cu sprijinul financiar al organizatiei Brot fur die Welt, Germania.

Descarca aici Comunicatul de Presa

Descarca aici Invitatia si Agenda Evenimentului

photo 14

2015 © Copyright - AIDRom

Pentru asistenta sau alte informatii sunati la      0740-123XYZ