Ambasada Peru din România inițiază campania de strângere de fonduri destinată victimelor uraganului El Nino în Peru.

Ploile cauzate de încălzirea apelor  Pacificului au provocat inundații puternice în țară, ce au dus la pierderea de vieți omenești și la distrugerea caselor și proprietăților locuitorilor. Din luna ianuarie 2017 cel puțin 75 de persoane și-au pierdut viața și aproximativ 100.000 de persoane și-au pierdut în întregime locuințele. 630.000 de persoane au suferit pierderi majore. În continuare este  așteptată încă o lună de inundații în Peru, fapt ce va agrava situația. În multe orașe școlile și-au suspendat cursurile și s-a sistat aprovizionarea cu apă și cu electricitate. În jumătate din țară s-a instaurat situația de urgență pentru a putea permite autorităților să asigure primul ajutor victimelor uraganului.

Ambasada Peru, alături de Asociația Ecumenică a Bisericilor din România AIDRom și Fundația Sfânta Macrina, lansează un apel către toți cei interesați să ajute victimele uraganului El Nino. Evenimentul de strângere de fonduri va avea loc în data de 2 aprilie 2017, începând cu ora 15.00. Locația este Strada Ilarie Chendi nr.14, sector 2, București.

Asociația Ecumenică a Bisericilor din România  și Fundația Sfânta Macrina vor pune la dispoziția organizatorilor și participanților spațiul și facilitățile necesare desfășurării evenimentului.

În cadrul evenimentului va avea loc și un spectacol muzical, la care vor participa artiști sud – americani. De asemenea se vor pregăti preparate culinare specifice peruane, de care se vor bucura toți cei care doresc să contribuie pentru ajutorarea victimelor din Peru.

Descarca AICI Comunicatul de Presa

Photo credit: http://www.voanews.com/a/death-toll-rises-peru-floods/3771141.html

2015 © Copyright - AIDRom

Pentru asistenta sau alte informatii sunati la      0740-123XYZ