Asociatia AIDRom a fost partener national al turneului national: “Clowns Without Border”,  care apartin organizatiei internationale cu acelasi nume, trei artisti din Canada,  SUA si Liban , care viziteaza comunitatile de refugiati/solicitanti de azil din intreaga lume si organizeaza scenete comice.

     In perioada 13 – 18 Martie 2019 artistii organizatiei: “Clowns Without Border” au calatorit in cele 6 Centre Regionale de Cazare si Proceduri pentru Solicitanti de Azil din Romania (Timisoara, Somcuta Mare, Radauti, Galati, Giurgiu si Bucuresti) si au oferit spectacole de magie, trucuri si clowni pentru solicitantii de azil si persoane cu o forma de protectie, atat minori cat si majori. 

    In parteneriat cu pedagogii sociali AIDRom din cadrul proiectului: „Asistență și servicii integrate pentru solicitanții de azil din România – ASIST SA”, spectacolele au fost organizate in interiorul Centrelor din subordinea Inspectoratului General pentru Imigrari din Romania. Tematica spectacolelor a fost rasul ca si forma de rezilienta in perioada de azil si in procesul de integrare. 

    La Timisoara, primul oras din turneul national, au avut loc 3 reprezentantii, respectiv: in Centrul Regional pentru Cazare si Proceduri pentru Solicitanti de Azil Timisoara, cu solicitantii de azil, in cadrul Centrului de Tranzit, coordonat de UNHCR, in parteneriat cu AIDRom, cu refugiati relocati, si in cadrul Centrului Regional de Integrare Timisoara, AIDRom, pentru minorii care participa constant in cadrul: “Migrant Kids Club”. 

    “A fost o zi grozava cu multe rasete si distractie. Copiii refugiati de la Migrant Kids Club s-au bucurat enorm de vizita clovnilor care au stiut cum sa ne faca pe toti sa ne simtim bine si sa radem in hohote. Astfel de activitati, recreationale dar si educative fac obiectul activitatilor noastre si ne bucuram mult ca cei de “Clowns Without Border” ne-au contactat sa organizam impreuna, cu AIDRom Romania, acest turneu. Toti colegii din tara, pedagogii sociali, au impartasit din bucuria acestor reprezentatii si chiar Inspectoratul General pentru Imgrari, care a permis accesul grupului in centre, si-a aratat public incantarea si multumirea pentru acest proiect”, Flavius Ilioni Loga, manager local CRI AIDRom Timisoara

    Organizatia internationala: “Clowns Without Border” calatoreste in intreaga lume, in tabare de refugiati si foloseste rasul si amuzamentul ca o forma de arta, menite sa aduca o pauza de la starea de vulnerabilitate. 

Bucuresti

Galati

Giurgiu

Radauti

Timisoara

ETC Timisoara

2015 © Copyright - AIDRom

Pentru asistenta sau alte informatii sunati la      0740-123XYZ