Timisorenii amatori de arta sunt asteptati la un eveniment special si anume versnisajul Expozitiei de arta contemporana din Rusia, in cadrul caruia o artista din Rusia isi va prezenta lucrarile.

Vernisajul va avea loc joi, 1 martie, de la ora 18 in cadrul Centrului Multifunctional Bastion si va putea fi vizitat pana pe data de 11 martie.

Vernisajul este realizat în cadrul proiectului „Integrare ACUM- Abordări complexe și unitare pentru migranți”, implementat de Asociația Ecumenică a Bisericilor din România- AIDRom în parteneriat cu Asociația Filantropia Oradea. Proiectul este finanțat din Fondul Azil, Migrație și Integrare- FAMI 17.02.05 al Uniunii Europene, gestionat în România de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Imigrări ca autoritate contractantă.

Proiectul își propune să sprijine integrarea socio-economică şi culturală a beneficiarilor de protecție internatională și resortisanți ai unor țări terțe, în societatea românească printr-o abordare integrată, în furnizarea informaţiilor şi serviciilor de care aceştia au nevoie

Tablourile din cadrul expozitiei apartin beneficiarei Damian Reghina, originara din Rusia, stabilita de 2 ani in Romania. Desi se afla la prima ei expozitie din tara, in trecut a avut mai multe expozitii de arta de grup in Rusia, iar in anul 2017 a fost coordonator de pictura in cadrul festivalului TRAF – Timisoara Refugee Art Festival.

Artista s-a nascut in Republica Sovietica Turkmenistan, intr-un mic oras pe malul Marii Caspice. La varsta de 6 ani se muta impreuna cu familia in Rusia, unde incepe cursurile unei scoli de arta, apoi urmeaza Colegiul de Arte I.D. Shadr, sectia design. In 2016 ajunge in Romania, se indragosteste de tara si alege sa ramana sa picteze aici.

Detalii privind evenimentul pot fi accesate si pe pagina de Facebook .

2015 © Copyright - AIDRom

Pentru asistenta sau alte informatii sunati la      0740-123XYZ