Intalnirea echipei de lucru interinstutionale impotriva traficului de persoane, constituite la nivelul judetului Timis. a avut loc in data de 27.02.2015, incepand cu ora 10.00, in cadrul Prefecturii Timis

Centrul AIDRom Timisoara este parte a acestei retele incepand cu anul 2013 la nivelul judetului Timis.

In cadrul evenimentului au fost prezentate activitatile realizate in cadrul anului 2014,  date statistice cu privire la fenomenul traficului de persoane in anul 2014 precum si tendinte si mutatiile fenomenului traficului de persoane pe raza de competenta a Centrului Regional Timisoara.

In anul 2014 pe raza Centrului Regional Timisoara ANITP ( jud. Timis, Caras-Severin, Arad) au fost identificate un numar de 92 de victime ale traficului de persoane. Dintre acestea, 15% au fost minori, respectiv 14 persoane sub varsta de 18 ani.

Un procent de 65 % din persoanele traficate au fost exploatate prin munca, respectiv 60 de persoane iar 28 de persoane au fost exploatate sexual. De asemenea, 4 persoane au fost victime ale traficului uman, obligate la practicarea cersatoriei.

La eveniment au participat reprezentanti ai institutiilor locale-Jandarmerie, Politie Locale, DGASPC, ITM Timis dar si organizatii non-guvernamentale active in fenomenul preventiei traficului de persoane. Intalnirea a fost moderata ANITP – Centrul Regional Timisoara.     

Write a comment:

You must be logged in to post a comment.

2015 © Copyright - AIDRom

Pentru asistenta sau alte informatii sunati la      0740-123XYZ