Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom, în parteneriat cu Consiliul Național Român pentru Refugiați – CNRR, anunță oficial lansarea proiectului: Asistență și servicii complexe pentru solicitanții de azil din România”.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de îmbunătățirea situaţiei solicitanților de azil (SA) din România prin promovarea unui sistem de asistenţă socială și materială complementară, cât şi servicii specializate în vederea creşterii nivelului de trai al SA în România.

Conform statisticilor Inspectoratului General pentru Imigrări, dar având la baza și propriile statistici, ca urmare a implementării unui proiect de asistență socială pentru solicitanți de azil în perioada 2012 – 2015, SA provin din țări ca: Siria, Pakistan, Afganistan, Irak, Iran, Camerun, Algeria, Bangladesch, T.O.P. (Teritoriile Ocupate Palestiniene), Sudan, Ucraina, Somalia, Rusia, Nigeria, Albania, Etiopia, India, dar sunt SA care privin și din țări ca: Moldova, Georgia, Egipt, Yemen, Myanmar, Senegal, Eritreea, Nepal, Vietnam, Uganda, Brazilia, Gambia, Cuba, Belarus, Maroc, Liban, Indonezia, Filipine, Rep. Dominicană, etc.

Componența grupului țintă este formată în principal, după cum urmează: marea majoritate familii (45%), femei singure cu copii (25%), bărbați singuri (25%), minori neinsoțiți (5%).       

Descarca aici Comunicatul de Presa.

Slide1

Pentru mai multe informatii despre serviciile si activitatile din cadrul proiectului derulat dar proiecte derulate in domeniul solicitantilor de azil in perioada 2012 – 2015 click aici.  

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi AIDRom: Elena Timofticiuc, Coordonator Proiect, tel: 021.212.07.98, mobil: 0722 804 911, E-mail:   et@aidrom.eunet.ro

2015 © Copyright - AIDRom

Pentru asistenta sau alte informatii sunati la      0740-123XYZ