EXPOZITIA: „Străin am fost și m-ați primit!”(Matei 25,35).                          Bisericile din Europa răspunzând fenomenului…

Ziua Mondiala a Refugiatului a fost marcata in cadrul Centrului de Tranzit de Urgenta din…

Românii sunt invitați să semneze pentru prima inițiativă cetățenească europeană care vrea să modifice regulile…

Dezbatere despre migranti si refugiati la Cluj Napoca Managerul Local al Centrului Reginal de Integrare…

stiri adirom site 2

27th of November 2018 02:26 PM Link
Campanii de prevenire a traficului de persoane in scopul exploatarii prin munca.

In perioada: 12—16 noiembrie 2018, au avut loc campanii de prevenire a traficului de persoane in scopul exploatarii prin munca, in urmatoarele locatii:

Municipiul Reghin
1. Liceul Tehnologic Petru Maior. La eveniment au participat:
 Elevi ai claselor a XII, profesori, reprezentanti ANITP: Inspector de specialitate – Somesan Nicoleta – Centrul Regional Tg. Mures, Sef Unitate de Implementare Programe– Comisar - Ionescu Maria Simona si Cristescu Alina - Inspector de specialitate – ANITP Bucuresti. Din partea Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni – dl. Subsecretar de stat Victor Ionescu, Silvia Deaconu – Coordonator Centru Multifunctional AIDRom Bucuresti.
 In cadrul campaniei a fost derulat filmul campaniei: “Cunoaste-ti drepturile, respecta-ti obligatiile” .
 Au avut loc discutii interactive, la care elevii au primit raspunsuri la intrebari.
 Au fost diseminate leafleturi si USB-uri personalizate cu datele campaniei de prevenire.

2. Sediul Primariei Reghin
La eveniment au participat:
Reprezentanti ANITP: Inspector de specialitate – Somesan Nicoleta – Centrul Regional Tg. Mures, Sef Unitate de Implementare Programe– Comisar - Ionescu Maria Simona si Cristescu Alina - Inspector de specialitate – ANITP Bucuresti. Din partea Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni – dl. Subsecretar de stat Victor Ionescu, primarul Mun. Reghin, consilieri, directori de scoli si licee din Reghin, profesori, reprezentanti DGASPC, reprezentanti ai Politiei Locale Reghin, Silvia Deaconu – Coordonator Centru Multifunctional AIDRom Bucuresti.
In cadrul campaniei a fost derulat filmul campaniei: “Cunoaste-ti drepturile, respecta-ti obligatiile”
Au avut loc discutii interactive, in timpul careia au fost primite raspunsuri la intrebari legate de prevenirea traficului de persoane prin munca.
 A fost prezenta mass-media locala.
 Au fost diseminate leafleturi si USB-uri personalizate cu datele campaniei de prevenire.

Galati
La eveniment au participat:

Reprezentanti ANITP: Sef Unitate de Implementare Programe– Comisar - Ionescu Maria Simona si Cristescu Alina - Inspector de specialitate – ANITP Bucuresti, Coordonatorul Centrului Regional ANITP Galati – Dl. Comisar sef - Ionel Mereuta, Lup Crina –Inspector de specialitate al Centrului Regional ANITP Galati, Decanul Facultatii de Drept, Rectorul Universitatii Danubius, studenti, masteranzi, reprezentanti ai Politiei Locale, ai ONG-urilor, reprezentanti ai DGASPC, consilieri locali, directori de scoli, reprezentanti ai IPJ Galati, Silvia Deaconu – Coordonator Centru Multifunctional AIDRom Bucuresti.
Au avut loc discutii interactive, in timpul careia au fost primite raspunsuri la intrebari legate de prevenirea traficului de persoane prin munca.
 Au fost diseminate leafleturi si USB-uri personalizate cu datele campaniei de prevenire.
 In cadrul campaniei a fost derulat filmul campaniei: “Cunoaste-ti drepturile, respecta-ti obligatiile”.
Campania de prevenire este realizată în cadrul proiectului „Reducerea amplitudinii traficului de persoane printr-o mai bună informare a cetăţenilor”, finanţat din Fondul pentru Securitate Internă - componenta pentru cooperare poliţienească
Proiectul vizează derularea unor activităţi menite să asigure dezvoltarea tuturor componentelor luptei antitrafic din România.
Partenerii din cadrul proiectului sunt Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom, Asociaţia eLiberare, Fundaţia World Vision România.
Message image
11th of July 2018 04:11 AM
Cautam coleg!
Asociația Ecumenică a Bisericilor din România angajează asistent social în cadrul unui proiect dedicat sprijinirii integrării socio-economice și culturale a migranților (beneficiari de protecție internațională - BPI și resortisanți ai țărilor terțe – RTT).
Tip job: part time (4 h/zi, 20 h/săptămână)
Perioada: august 2018 – iulie 2019
Principalele atribuții:
Identificarea, consilierea, informare și acordarea serviciilor de asistență socială migranților din regiunea București –Ilfov.
Asigurarea managementului de caz pentru migranții luați în asistență.
Informarea migranților cu privire la asistenţa socială şi materială acordată prin intermediul proiectului, dar și de autoritățile statului român.
Sprijinirea migranților în relația cu instituțiile locale (ex. Agențiile de Ocupare a Forței de Muncă, Inspectorate Școlare Județene, Agențiile Județene pentru Plăți și Inspecție Socială etc).
Organizarea de activități socio-culturale, educaționale și de acomodare culturală pentru migranți.
Menținerea unei legături constante cu migranții înregistrați în program, dar și cu instituțiile cu atribuții în domeniul integrării străinilor în România.
Completarea documentelor de proiect pentru activitățile realizate.
Cerințe specifice postului
Absolvent de studii socio – umane, preferabil asistență socială.
Experiență de lucru directă cu beneficiari ai unor programe de integrare socială și culturală/grupuri vulnerabile.
Disponibilitatea de deplasare pe teren și de acompaniere a migranților la diferite instituții/organizații.
Cunoașterea unei limbi de circulație internațională (ex. Engleză, Arabă).

Persoanele interesate sunt rugate să transmită un CV și o scrisoare de intenție la adresa gavril.dana19@gmail.com. Data limită de primire a aplicațiilor este 20 iulie 2018.

Va multumim.
2nd of June 2018 10:10 AM Link
Bucuria copiilor este cea mai mare recompensă pentru noi. De ziua lor, aceștia au avut ocazia să se joace, să primească multe cadouri și să se distreze. Multumim elevilor de la Scoala 56 care au ales sa fie alaturi de noi.
La multi ani de ziua voastra, copii!
Message image
16th of May 2018 02:22 PM Link
Astăzi colegii de la AIDRom București, împreună cu mediatorii culturali și voluntari din cadrul beneficiarilor asociației, au avut o întâlnire cu elevii Colegiul Tehnic de Arhitectură I.N. Socolescu pe tema migrației și a diferențelor culturale.
Întrebările elevilor prezenți ne-au arătat interesul ridicat pe care aceștia îl au față de migrație, dar și față de istoria țărilor de proveniență a invitaților, diferențe și asemănări între sistemele de învățământ, motivele pentru care au plecat din țara lor și cum se simt în România.
Întâlnirea a fost una interactivă, marcată de mărturii emoționante ale invitaților, stimulate de întrebările elevilor participanți.
Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului INTERACT+ Servicii integrate pentru migranţi, dialog social și intercultural, FAMI 17.02.01.
Message image
15th of December 2017 09:13 AM Link
Atelierul de Crăciun anual pentru migranți din Timișoara a avut loc ieri, 14 Decembrie 2017 la AIDRom Timisoara. Solicitanții de azil, refugiați și cetățenii din țările terțe au descoperit și au creat din mâinile lor, oameni de zăpadă.

Doar un mic gust al magiei Crăciunului.
Mulțumiri deosebite pentru Didi, coordonatoarei atelierului de artă.
Message image