Ziua Mondiala a Refugiatului a fost marcata in cadrul Centrului de Tranzit de Urgenta din…

Românii sunt invitați să semneze pentru prima inițiativă cetățenească europeană care vrea să modifice regulile…

Dezbatere despre migranti si refugiati la Cluj Napoca Managerul Local al Centrului Reginal de Integrare…

Vizita ambasadorului SUA in cadrul Centrului de Tranzit Timisoara           In data de 04.04.2018, Centrul…

stiri adirom site 2

11th of July 2018 04:11 AM
Cautam coleg!
Asociația Ecumenică a Bisericilor din România angajează asistent social în cadrul unui proiect dedicat sprijinirii integrării socio-economice și culturale a migranților (beneficiari de protecție internațională - BPI și resortisanți ai țărilor terțe – RTT).
Tip job: part time (4 h/zi, 20 h/săptămână)
Perioada: august 2018 – iulie 2019
Principalele atribuții:
Identificarea, consilierea, informare și acordarea serviciilor de asistență socială migranților din regiunea București –Ilfov.
Asigurarea managementului de caz pentru migranții luați în asistență.
Informarea migranților cu privire la asistenţa socială şi materială acordată prin intermediul proiectului, dar și de autoritățile statului român.
Sprijinirea migranților în relația cu instituțiile locale (ex. Agențiile de Ocupare a Forței de Muncă, Inspectorate Școlare Județene, Agențiile Județene pentru Plăți și Inspecție Socială etc).
Organizarea de activități socio-culturale, educaționale și de acomodare culturală pentru migranți.
Menținerea unei legături constante cu migranții înregistrați în program, dar și cu instituțiile cu atribuții în domeniul integrării străinilor în România.
Completarea documentelor de proiect pentru activitățile realizate.
Cerințe specifice postului
Absolvent de studii socio – umane, preferabil asistență socială.
Experiență de lucru directă cu beneficiari ai unor programe de integrare socială și culturală/grupuri vulnerabile.
Disponibilitatea de deplasare pe teren și de acompaniere a migranților la diferite instituții/organizații.
Cunoașterea unei limbi de circulație internațională (ex. Engleză, Arabă).

Persoanele interesate sunt rugate să transmită un CV și o scrisoare de intenție la adresa gavril.dana19@gmail.com. Data limită de primire a aplicațiilor este 20 iulie 2018.

Va multumim.
2nd of June 2018 10:10 AM Link
Bucuria copiilor este cea mai mare recompensă pentru noi. De ziua lor, aceștia au avut ocazia să se joace, să primească multe cadouri și să se distreze. Multumim elevilor de la Scoala 56 care au ales sa fie alaturi de noi.
La multi ani de ziua voastra, copii!
Message image
16th of May 2018 02:22 PM Link
Astăzi colegii de la AIDRom București, împreună cu mediatorii culturali și voluntari din cadrul beneficiarilor asociației, au avut o întâlnire cu elevii Colegiul Tehnic de Arhitectură I.N. Socolescu pe tema migrației și a diferențelor culturale.
Întrebările elevilor prezenți ne-au arătat interesul ridicat pe care aceștia îl au față de migrație, dar și față de istoria țărilor de proveniență a invitaților, diferențe și asemănări între sistemele de învățământ, motivele pentru care au plecat din țara lor și cum se simt în România.
Întâlnirea a fost una interactivă, marcată de mărturii emoționante ale invitaților, stimulate de întrebările elevilor participanți.
Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului INTERACT+ Servicii integrate pentru migranţi, dialog social și intercultural, FAMI 17.02.01.
Message image
15th of December 2017 09:13 AM Link
Atelierul de Crăciun anual pentru migranți din Timișoara a avut loc ieri, 14 Decembrie 2017 la AIDRom Timisoara. Solicitanții de azil, refugiați și cetățenii din țările terțe au descoperit și au creat din mâinile lor, oameni de zăpadă.

Doar un mic gust al magiei Crăciunului.
Mulțumiri deosebite pentru Didi, coordonatoarei atelierului de artă.
Message image
14th of December 2017 02:59 PM Link
Timișoara:
Our colegues, Flavius Ilioni si Simona Ilioni-Loga participated today in partner meeting for lounching the project "WhomeN" în Sevilla, Spain.

The project, founded by Eramsus+ K2 Programe will create and implement a methodology for traininy and an online platform for professional development for migrant women, în the next 24 months, at european level.
#whomen #adulteducation
Message image