Asociatia AIDRom a fost partener national al turneului national: “Clowns Without Border”,  care…

Asylum seekers and Refugees in Germany – legal framework, actual situation and support from church…

Caravana EXPOZITIEI„Străin am fost și m-ați primit!”(Matei 25,35)  a ajuns la Timisoara   Bisericile din Europa…

Incepand cu data de 02 ianuarie 2019 AIDRom a demarat proiectul TOLERANT, Rețeaua transnațională de…

New York, 17 December 2018                 Statele încheie o înțelegere istorică pentru refugiați și se…

stiri adirom site 2

3rd of April 2019 01:10 PM Link
Colegii nostri din cadrul CRI AIDRom Timisoara au luat parte astazi intr-o activitate informală în care participanții au trebuit să creeze și să deseneze portretul unei femei de peste 45 de ani care a ajuns în cel mai bun loc al vieții sale: detine stabilitatea financiară și implinire profesională, pace, fericire si acces la un sistem medical bun.

Echipa din România și Spania a propus măsuri pentru femeile in risc de excluziune sociala:
1. Cereți ajutor adecvat
2. Dezvoltați-vă rețeaua socială
3. Fii activ
4. Dezvoltați-vă: educație și formare profesională.
5. Căutați locuri de muncă și nu luați NU ca răspuns
6. Rămâneți pozitivi.

Traingul are loc in perioada 1 - 5 Aprilie in Riga, Letonia in cadrul cursului C2 - "Competențe transversale și abilități soft pentru femeile cu șanse reduse. Protocol pentru evaluarea și recunoașterea competențelor soft "- Curriculumul pentru formatori".
Message image
2nd of April 2019 01:23 PM Link
Colegii noștri Simona Ilioni-Loga și Flavius Ilioni-Loga din cadrul Centrului Regional de Integrare AIDRom Timisoara, participă săptămâna aceasta la cursul C2 "Competențe transversale și abilități soft pentru femei cu șanse reduse" în cadrul Project Whomen in Riga, Letonia.

Proiectul vizează împuternicirea femeilor refugiate și femeille peste 45 de ani pentru accesarea pietei muncii din Europa.
Message image
19th of March 2019 08:00 AM Link
La invitatia organizatiei Diakonie Hamburg, o delegatie AIDRom a participat in perioada 11 - 15 Februarie 2019 in Hamburg Germania intr-o vizita de studiu privind sistemul de azil din Germania.

Colegii nostri Silvia Deaconu (asistent social) - AIDRom Bucuresti si Flavius Ilioni-Loga (manager local) - AIDRom Timisoara, au realizat un interviu video despre munca AIDRom in Romania si impresii despre vizita de studiu din Germania.

De asemenea puteti studia Raportul Deplasarii, pe larg, gratuit de aici: https://drive.google.com/file/d/18Z-HqqZqr-pTTthFH5i2ZABhGxlhA-gV/view
12th of March 2019 01:19 PM Link
AIDRom este partener national cu "Clowns Without Borders" care vor vizita Romania in perioada 13 - 18 Martie 2019 in cele 6 centre pentru solicitanti de azil din Timisoara, Bucuresti, Galati, Giurgiu, Somcuta Mare si Radauti.

In parteneriat cu pedagogii sociali AIDRom din cele 6 centre, Clowns Without Borders vor performa in fata solicitantilor de azil si refugiatilor cazati in centrele Inspectoratului General pentru Imigrari.

Mai multe despre ei aici:
https://www.youtube.com/watch?v=_ATemRv60-Y
Message image
6th of February 2019 01:04 PM Link
Colegul nostru de la AIDRom Timisoara, Flavius Ilioni-Loga, a prezentat, ieri, sistemul de azil din România și proiectele AIDRom din Timișoara, descriind pilonii serviciilor noastre: Asistență de tip "1stop shop" și inițiative inovatoare precum: Migrant Kids Club, Timisoara Refugee Art Festival , Timișoara in 1 day, Lunch Club și International Caffe.

Mai mult de 200 de persoane care lucrează cu refugiați în întreaga Europă participă in perioada 4-8 Februarie la Sarajevo, Bosnia la conferinta "Refugee Highway Partnership"

AIDRom este reprezentat de Silvia Deaconu din București si Flavius Ilioni-Loga și Simona Ilioni-Loga din Timișoara.
Message image