Analizand situatia perpetuu tensionata la nivel de societate, privind la evolutia deopotriva globala si locala a conflictelor, constatand sinergia dar si diversificarea acestora, evaluand dinamica accelerata a starilor conflictuale in diferite registre sociale, consideram ca Romania este una dintre tarile Uniunii Europene  care nu are o infrastructura de pace organizata interdisciplinar.

In cadrul acestui proiect, intr-o perioada de 14 luni, un numar de 90 de specialisti in transformarea conflictelor (mediatori, asistenti sociali, absolventi de drept, stiinte politice si stiinte administrative) vor beneficia de sesiuni de formare, in care isi vor dezvolta capacitati de analiza complexa a conflictului, capacitati de elaborare de design al interventiilor, de mediere si transformare a conflictelor prin practici restaurative.

Tot in cadrul proiectului, expertii vor elabora trei Ghiduri de bune practici cu privire la trei tipologii de conflict: identitara, participativa, procesuala. 

In acelasi timp, se vor crea premizele ca infrastructura de pace sa coopereze si cu structurile autoritatilor locale si centrale. Pentru aceasta, se va elabora un Document de politici publice, White Paper, pe tema Infrastructurii de Pace si a Practicilor Restaurative de Transformare a Conflictelor si de Reconstructie Sociala.

Se vor organiza dezbateri si intalniri de lucru cu reprezentanti ai autoritatilor publice in jurisdictia carora se afla puterea de a genera noi elemente de legislatie in politicile publice, cu precadere cele din zona de resort a Ministerelor de Externe, Aparare, Administratie si Interne, Educatie, etc.

Rezultatul final al proiectului va fi reteaua I4P Romania, la care vor participa minim 15 organizatii nonguvernamentale din Romania, structura care va valorifica mai departe toate realizarile proiectului si va gestiona expertiza celor 90 de specialisti pregatiti in proiect.

 Detalii despre proiect pot fi gasite si online la adresa www.aidrom.ro  / www.patrir.ro   sau pe pagina de Facebook la https://www.facebook.com/profile.php?id=100009162112702&fref=ts

 Proiectul are valoarea 96.770 Euro si este sustinut cu suma nerambursabila de 73.670 Euro, fiind finantat prin granturile Spatiului Economic European 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. 

2015 © Copyright - AIDRom

Pentru asistenta sau alte informatii sunati la      0740-123XYZ