voluntari-galati2

Proiect:  „ Asistenta si servicii  pentru solicitantii de azil din Romania ” 2016 / 2017

LOGO SA - Copy

Asociatia Ecumenica a Bisericilor din Romania AIDRom continua serviciile de asistenta sociale complexe oferite solicitantilor de azil din Romania si imprelementeaza in perioada 07.07.2016 – 05.07.2017 un proiect de servicii sociale intitulat „Asistenta si servicii pentru solicitantii de azil din Romania”. Proiectul se adreseaza  solicitantilor de azil din Romania, pentru o perioada de 24 de luni. Proiectul este implementat in parteneriat cu Consiliu National Roman pentru Refugiati si este finantat de catre Inspectoratul General pentru Imigrari.

Principalele activitati din cadrul proiectului sunt:

●Activitatea nr. 1. Consilierea socială, juridica şi informarea SA cu privire la drepturile şi obligaţiile lor legale în Romania
●Activitatea nr. 2. Asistentă acordată SA cazaţi în Centrele de Consiliere si Cazare pentru S.A. gestionate de AIDRom.
●Activitatea nr. 3. Asistenţă în vederea integrării cultural-educaţionale
●Activitatea nr. 5. Asigurarea vizibilitatii proiectului si actualizarea paginilor web ale aplicantului si partenerului
●Activitatea nr. 6. Activitati de coordonare a proiectului

final poster  - CopyIn cadrul proiectului peste 600 de solicitanţi de azil vor beneficia de consiliere şi informare, vor fi acordate pachete de alimente,  pachete de instalare, la momentul depunerii cererii de azil, adaptate nevoilor individuale, pachete de igiena, asistenţă financiară adaptată nevoilor particulare persoanelor vulnerabile, pachete de alimente pentru toti solicitanţii de azil transferaţi între centrele regionale sau transferati de la locul depunerii cererii de azil în centrele regionale.

De asemenea se vor oferi servicii de identificare locuinte, activitati educationale, culturale si recreative, activitati de acomodare si orientare culturala si de respectare a regulilor de convietuire din cadrul centrelor de cazare, servicii destinate minorilor, constand in: inscriere la gradinita/ scoala, cheltuieli destinate hranei la gradinita, precum si a altor costuri necesare la scoala/ gradinita, inscrierea la cursurile de limba romana organizate de Inspectoratele Scolare, achizitionare de rechizite si materiale didactice auxiliare, suport la efectuarea temelor si cursurile de limba romana pentru beneficiarii minori.

In cadrul fiecarui centru exista o echipa de asitenti sociali, pedagoci sociali si juristi cu experienta in domeniul migratiei care ofera serviciile mentionate mai sus. De asemenea in cadrul proiectului se continua serviciile de cazare a persoanelor vulnerabile in Centrul de Cazare si Consiliere AIDRom la Bucuresti, si Centrul de Cazare si Consiliere AIDRom din Timisoara. 

Proiectul „Asistenta si servicii pentru solicitantii de azil din Romania” este finantat prin linia de buget Programul National – Fondul Azil, Migrație și Integrare si are ca număr de referinţă: FAMI/16.03.02 .

Untitled-1-1024x230

Localizare: Proiectul se deruleaza la nivel national, cu precadere in cadrul celor 6 centre de cazare si proceduri pentru solicitanti de azil din Romania, din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrari, respectiv: Bucuresti, Timisoara, Giurgiu, Galati, Somcuta Mare si Radauti. 

Obiectiv general al proiectului il reprezinta imbunătătirea situaţiei solicitantilor de azil din Romania prin promovarea unui sistem de asistenţă sociala si materiala complementară şi servicii specializate în vederea creşterii nivelului de trai al solicitantilor de azil în Romania.

Grupul tinta principal al proiectului este reprezentat de solicitantii de azil din Romania, asa cum sunt definiti in Conventia de la Geneva in 1951 privind statul de refugiat si, in particular, asemenea persoane care apartin categoriilor vulnerabile, conform directivelor Europene in materie (Directiva 2013/33/UE si Directiva 2013/32/UE).

Valoare totală a proiectului este de 1.978.615,20 Ron sursele de finantare fiind de 75% din fondurile asigurate de Comisia Europeană, 20% din fondurile asigurate din bugetul naţional si 5% contribuţia beneficiarului.

legislatie 2

Descarca aici Invitatia si Agenda Activitatii de Deschidere Proiect 04 August 2016, Bucuresti

Locatiile Centrelor Regionale de Cazare si Proceduri pentru Solicitanti de Azil, ale Inspectoratului General pentru Imigrari din Romania:

harta romania centre IGI 2

harta romania centre IGI copy

BUCURESTI

Adresa:
Str. Vasile Stolnicul, nr. 15, bl. 13, sector 2, Bucuresti
Telefon: 021–240 84 27
Fax: 021–240 85 10

Str. Tudor Gociu, nr.24A, sct.4, Bucuresti
Telefon: 021-4501134

Email: cbucuresti.igi@mai.gov.ro

GIURGIU

Bulevardul 1907, judetul GIURGIU
Telefon :0246 – 215056
Fax: 0246 – 215055

GALATI

Str. Savinesti nr.2, Galati, judetul GALATI
Telefon :0236 – 323878
Fax: 0236 – 323884
E-mail: cgalati.ori@mai.gov.ro

RADAUTI

Str. Perilor nr.2, Radauti, judetul SUCEAVA
Telefon :0230 – 564462; 0230 – 564463
Fax: 0230 – 564464
E-mail: cradauti.ori@ mai.gov.ro

MARAMURES

Str. Cetatii nr.1A, Somcuta Mare, judetul MARAMURES
Telefon :0262 – 280004
Fax: 0262 – 280004
E-mail:cmaramures.ori@ mai.gov.ro

TIMISOARA

Str. Armoniei nr.33, Timisoara, judetul TIMIS
Telefon :0256-421240
Fax: 0256-421240
E-mail: ctimisoara.ori@ mai.gov.ro

Deschiderea Oficiala a Proiectului la Bucuresti

Pe data de 4 August 2016, la Bucuresti a avut loc deschiderea oficiala a proiectului „Asistenta si servicii pentru solicitantii de azil din Romania”. D-na Timofticiuc Elena, manager al proiectului a prezintat obiectivele si activitatile proiectului. La intalnire participa echipa nationala de implementare, reprezentantii ai Inspectoratului General pentru Imigrari din Romania, organizatia parteneri CNRR si alte organizatii care lucreaza in domeniul migratiei in Romania. 

Activitati de formarea a angajatilor AIDRom si CNRR 

Echipa nationala a proiectului de servicii sociale  pentru solicitantii de azil din tara noastra, angajati AIDRom  si CNRR au participat in perioada 04 – 05.08.2016 la la Bucuresti la trainingul anual privind acordarea de serviciilor specifice din cadrul proiectului. Au fost evaluate procedurile de lucru, instrumente si metode de implementare a proiectului. Intalnirea a fost moderata de Dna Timofticiuc Elena, manager proiect si Dl Carcu Nicolae, coordonator CNRR. 

header

Proiectul „Asistenta si servicii complexe pentru solicitantii de azil din Romania” Decembrie 2015 / Mai 2016

Asociatia Ecumenica a Bisericilor din Romania AIDRom a implementat un proiect de servicii sociale intitulat „„Asistenta si servicii complexe pentru solicitantii de azil din Romania” pentru o perioada de 6 luni. Proiectul a fost implementat in parteneriat cu Consiliu National Roman pentru Refugiati si a fost finantat de catre Inspectoratul General pentru Imigrari.

Slide1Obiectivul general al proiectului a fost îmbunătătirea situaţiei solicitantilor de azil din Romania prin promovarea unui sistem de asistenţă sociala si materiala complementară şi servicii specializate în vederea creşterii nivelului de trai al solicitantilor de azil în Romania. 

Proiectul s-a derulat la nivel national, cu precadere in cadrul celor 6 centre de cazare si proceduri pentru solicitanti de azil din Romania, din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrari, respectiv: Bucuresti, Timisoara, Giurgiu, Galati, Somcuta Mare si Radauti.

Principalele activitati din cadrul proiectului au fost:
Activitatea nr. 1 – Consilierea socială, juridica şi informarea SA cu privire la drepturile şi obligaţiile lor legale în Romania şi care nu au legătură directă cu procedura de azil
Activitatea nr. 2.: Asistentă acordată SA cazaţi în Centrele de Consiliere si Cazare pentru S.A. gestionate de AIDRom
Activitatea nr. 3 – Asistenţă în vederea integrării cultural-educaţionale
Activitatea nr. 4 – Asistenta materiala efectiva
Activitatea nr. 5. – Asigurarea vizibilitatii proiectului si actualizarea paginilor web ale aplicantului si partenerului
Activitatea nr. 6 –  Activitati de coordonare a proiectului

In cadrul fiecarui centru a fost angajata o echipa de asitenti sociali, pedagogi sociali si juristi cu experienta in domeniul migratiei care au oferit consiliere sociala si juririca, ajutor financiar, activitati pentru integrarea culturala a solcitantilor de azil si alte activitati educative pentru copiii solicitanti de azil.

De asemenea in cadrul proiectului a fost inaugurat un Centrul de Cazare si Consiliere AIDRom la Bucuresti, unde solicitantii de azil, care apartin categoriilor vulnerabile, beneficiaza de servicii rezidentiale. Centrul de Cazare si Consiliere AIDRom din Timisoara a continuat si in cadrul acestui proiect asistenta prin servicii de cazare, derulate fara intrerupere inca din August 2012.

Proiectul „Asistenta si servicii complexe pentru solicitantii de azil din Romania” a fost finantat prin linia de buget: Fondul Azil, Migrație și Integrare cu număr de referinţă: FAMI/15.01.

Valoare totală a proiectului aprobata a fost de 1.103.921,08 lei sursele de finantare fiind de 75% din fondurile asigurate de Comisia Europeană, 20% din fondurile asigurate din bugetul naţional, 5% contribuţia beneficiarului.

Perioada de implementare a fost de 6 luni: 11.12.2015 – 10.06.2016

Pliante Informative Decembrie 2015 / Mai 2016

Brosuri Multilingvistice privind drepturile si obligatiile solicitantilor de azil din Romania elaborate in cadrul proiectului:
capture-20160408-184305

Descarca brosura in: 

1. Limba Romana aici

2. Limba Engleza aici

3. Limba Araba aici

4. Limba Rusa aici

5. Limba Urdu aici

6. Limba Franceza aici

7. Limba Persana aici

header line

Proiectul „Asistenta si facilitati pentru SA din Romania. Imbunatatirea nivelului de trai al SA si modelul responsabilizarii acestora”  Iulie 2012 / Iunie 2015

In cadrul proiectului ‘ Asistenta si facilitati pentru SA din Romania. Imbunatatirea nivelului de trai al SA si modelul responsabilizarii acestora’ Număr de referinţă: ERF/11.01-01.02/2012, Asociatia Ecumenica a Bisericilor din Romania – AIDRom in partenerait cu ARCA – Forumul Roman pentru Refugiati si Migranti a oferit asistenta complexa solicitantilor de azil din tara noastra. Proiectul a fost cofinantat prin Fondul european pentru refugiați de catre Uniunea Europeana si Inspectoratul General pentru Imigrari Romania.

232Proiectul s-a desfasurat in 7 Centre Regioanale de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil ale Inspectoratului General pentru imigrari din Bucuresti ( 2 centre ), Timisoara, Radauti, Somcuta Mare, Galati si Giurgiu.

In cadrul proiectului s-a oferit consiliere sociala solicitantilor de azil, asistenta materiala prin acordarea de tichete sociale pentru alimente si produse de igiena dar si asistenta medicala prin acompanierea solicitantilor de azil cu probleme de sanatate la institutii spitalicesti si acoperirea tratamentelor medicale. Beneficiari de asemenea au participat la cursuri de limba romana si sesiuni de acomodare culturala in Romania.

Solicitantii de azil au fost consiliati cu privire la accesarea sistemului educationala din Romania sau in orice alta directie sociala de care acestea au nevoie.

La Timisoara, in cadrul proiectului a fost deschis un Centru de Urgenta pentru Solicitanti de Azil, in cadrul caruia au functionat 15 locuri de cazare pentru categorii vulnerabile de solicitanti de azil. Se ofera conditii moderne de locuit ( acces la bucatarie, baie, curte, dependinte ) dar si localizarea intr-o zona linistita a orasului face ca beneficiarii cazati in cadrul Centrului de Urgenta AIDrom Timisoara sa se simta in siguranta.

Untitled-1

Valoare totală a proiectului este de 868.654,40 lei sursele de finantare fiind de 75% din fondurile asigurate de Comisia Europeană, 20% din fondurile asigurate din bugetul naţional, 5% contribuţia beneficiarului.

Perioada de implementare a fost de 3 ani: 05.07.2012 – 30.06.2015

Pliante Informative Iunie 2012 / Iulie 2015

2012 2013 20134

Comunicate de Presa Lansare Proiect / Etape de Implementare

2012    2013    2014

header line

Rezultate / Final Etapa de Implementare

2012     2013

header line

Prezentare Video Activitati proiect 2012/2015

Reportaj TVR 2012

Galerie Foto August 2012 - Iunie 2015