AIDRom implementeaza in parteneriat cu organizatia TTG team training GmbH din Tubingen, Germania un proiect de parteneriat strategic in cadrul finantarii Comisiei Europene Erasmsus +.

Fair_Guidance_Logo_SMALL_ohne Zusatz_RGB (1)Scopul principal al proiectului este o mai buna integrare a persoanelor dezavantajate in educatie, training si accesarea a pietei muncii printr-o abordare a consilierii si ghidarii orientate catre client  care ia in considerare problematica diversitatii.

Proiectul implementat pe o perioada de 24 de luni, incepand din Noiembrie 2015 si are ca parteneri, organizatii non-guvernamentale si autoritati publice din Germania Romania si Bulgaria.

Grupurile targhet ale proeictului sunt: studenti, consilieri, asistenti si lucratori sociali, personal al organizatiilor religioase si biserici, consilieri ai sistemului public de angajare si munca si camere de comert, prestatori de servicii de educatie pentru adulti. Numarul total de profesionisti care vor beneficia de activitatile din cadrul proiectului este de 2000 de persoane.

Pentru implementarea obiectivului se vor desfasura urmatoarele activitati:

  1. Redactarea a 3 raporate de tara din Germania, Romania si Bulgaria privind sistemul educational si posibiliatile de educatie continua si consilierea si ghidarea sociala in fiecare tara.
  2. Compilarea de bune practici din fiecare tara in munca cu grupuri dezavantajate.
  3. Dezvoltarea unui ghid de curs de instruire care sa includa o curicula pentru profesori ( care vor instrui la randul lor consilieri ) si consilieri care isi vor imbunatatii competentele in domeniul diversitatii si drepturi umane, standarde de calitate in consiliere, strategii mobile de a ajunge la categoriile dezavantajate, consiliere in cariera pentru categoriile dezavantajate, dezvoltarea de abilitati antreprenoriale,  munca de voluntariat si internship.

Organizatia lider: TTG team training GmbH ( Germania )

Organizatii partenere: AIDRom (Romania), AJOFM Galati (Romania), Ministerul Cultelor, Tineretului si Sportului Baden-Württemberg (Germania),  Asociația Multifuncțională Filantropică Sfântul Spiridon, (Romania), Universitatea Ruse Angel Kanchev (Bulgaria), TO NA NTS (Bulgaria), Diakonisches Werk der evangelischen Kirche in Württemberg (Germania).

Untitled-1-1024x230

     Imagini Activitati Proiect

Echipa AIDRom impreuna cu partenerii din Germania, Romania si Bulgaria la intalnirea de deschidere a proiectului in Tubingen, Germania in Noiembrie 2015.