Situația inițialăcapture-20160509-164110

Deja un număr mare de întreprinderi în domeniul sectorului economiei sociale în Baden-Württemberg se confruntă cu un deficit de personal calificat. De vreme ce majoritatea sunt ocupate în grupa de vârstă de 45-55 ani, cifra de afaceri de muncă va crește în mod semnificativ în următorii zece ani. În același timp, cifrele de cuprindere școlară va scădea în mod semnificativ în următorii ani. Pana in 2030 vor fi cu aprox. 25% oamenii care vor fi înscriși în sistemul școlar general și competiția pentru personalul de juniori va deveni mai agresiv. Proiecțiile arată, că cererea de servicii de îngrijire va crește. În funcție de scenariu cifrele de creștere variază, este totuși clar că nevoia de mai multe servicii de îngrijire va avea ca rezultat nevoia de mai mult personal medical.

GRAFICAToate acestea vor avea un impact puternic asupra condițiilor de muncă pentru angajați, precum și calitatea serviciilor organizațiilor de servicii sociale. Pentru a depăși acest lucru, facilități de îngrijire de geriatrie din Baden-Württemberg, va avea nevoie de un număr mare de personal calificat suplimentar, de asemenea, din alte tari.

Pe de altă parte, există un număr de personal calificat în diferite țări europene, care sunt în șomaj și pot fi dispuși să migreze în Germania pentru a ocupa un loc de muncă în sectorul economiei sociale. Așa cum este mai ușor pentru asistente medicale din țările europene, pentru a obține o recunoaștere profesională pentru educația lor, ceea ce este o condiție prealabilă pentru a munci ca o asistentă medicală în Germania, suntem în căutarea unui partener într-o țară UE vecină, care doresc să participe la un proiect pentru a ușura modul de asistenta medicala și organizațiile din Germania, pentru a intra în contact și în special pentru a se asigura că asistentele sunt angajate în condiții echitabile.

Acest proiect este planificat pentru întreprinderile mici și mijlocii, care nu dispun de resursele necesare pentru a recruta ei înșiși personal străin. Prin urmare, întreprinderile se vor alătura o rețea într-o anumită regiune din Baden-Württemberg. Împreună, întreprinderile interesate de angajarea de asistente medicale străine trebuie să angajeze 10-15 asistente medicale. Numai atunci va exista o plasare de asistente medicale în această regiune.

Proiectul are ca scop:
– Întreprinderi mici din Baden-Württemberg / Germania, pentru a găsi personal calificat în România, pentru a compensa deficitul de personal existent.
– Asistentele din România sa obtina locuri de muncă adecvate din Baden-Württemberg, în condiții de muncă echitabile.
 
 
Obiectivele proiectului:
– Construirea unor rețele de întreprinderi, care lucrează în domeniul îngrijirii de batrani, într-o regiune din zona Baden-Württemberg ( o zona de 50 km )
– Identificarea de asistente din Romania care doresc sa lucreze in Germania, care au șansa de o recunoaștere automată a pregatiri scolare.
– Pregătirea întreprinderilor pentru a integra noii membri ai personalului
– Pregătirea asistentelor pentru viața și munca lor în Germania, în special în domeniul îngrijirii geriatrice
– Asistarea întreprinderii și asistente medicale în procesul de integrare
 
Perioada de implementare:
Aprile 2016 – Ianuarie 2017
 
Grup țintă:
– Până la 20 de întreprinderi mici și mijlocii în domeniul îngrijirii geriatrice
– 10-20 asistente medicale din Romania,  pentru a lucra ca asistentă medicală pentru persoanele în vârstă din Germania

Activități de proiect:

În Germania
• activități de PR din Germania, pentru a găsi locuri de muncă adecvate
• Elaborarea rețelelor în diferite regiuni
• Semnarea contractelor
• Elaborarea profilurilor
• Sprijinirea întreprinderilor

In România
• Căutare pentru asistente medicale calificate
• Informați-vă despre îndatoririle în domeniul îngrijirii persoanelor în vârstă din Germania
• tren asistente medicale în limba germană până la A2
• Suport pentru asistente medicale cu CV-uri compilării
 
În strânsă cooperare între Germania și România
• potrivire
• interviuri Skype
• Stagiu
• Semnarea contractelor

Untitled-1

fair care 2 afis - varianta mica
Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă în acordarea de îngrijire a persoanelor în vârstă și aveti un grad de asistent medical și sunteți interesat sa aplicati pentru program, vă rugăm să ne contactați aici:
 
Bucureşti:
Asociația Ecumenică a Bisericilor din România-AIDRom
Adresa: București, Str. Halmeu nr. 12, Sector 2, România
Tel: +4.021.210.46.87 / Fax: +4.021.210.72.55
E-mail: aidrom@gmail.com
 
Timișoara:
Centrul de consiliere pentru persoanele cu risc AIDRom Timișoara
Adresa: Timisoara, Str. Gherghe Sincai, Nr. 9 jud. Timis – România
Tel: +4.0256.217.096 / 0757.049.902
E-mail: ilioni.flavius@yahoo.ro