In perioada 2 – 5 Iulie s-a desfasurat la Sofia, Bulgaria, un training, in cadrul proiectului: Whomen, la care au participat: dl. Flavius Ilioni, Simona Ilioni Loga – AIDRom Timisoara si Silvia Deaconu – AIDRom Bucuresti. 

Sesiunea de formare, cu predare non-formala, este pentru a creste competentele soft a femeilor refugiate, aflate in cautarea unui loc de munca. Acest training impreuna cu o platforma online de evaluare a competentelor soft ( comunicare, negociere, competente interculturale, gandire strategica, etc) reprezinta activitati in cadrul proiectului Whomen – Erasmus +, proiect implementat de catre AIDRom. 

Proiect: WhomeN – Integrarea activă socio-ocupațională a femeilor expuse riscului de excluziune socială prin recunoașterea competențelor și învățarea competențelor soft pentru a oferi noi oportunități profesionale la societatea gazda – 2017-1-ES01-KA204-038221

Perioada de implementare: Decembrie 2017 – Martie 2020

Co-finanțat de programul Erasmus + al Uniunii Europene

Proiectul WhomeN s-a nascut din necesitatea de a dezvolta noi abordări care vizează construirea competențelor profesionale ale femeilor aflate în risc de excludere socială. Scopul acesteia este îmbunătățirea sistemului de calificăre și a accesului la oportunitățile de angajare acordate femeilor expuse riscului de excluziune socială, concentrându-se în două grupuri țintă: femei migrante și refugiate și peste varsta de 45 de ani. Proiectul va dezvolta activități și materiale pentru a îmbunătăți metodele de dobândire și recunoaștere a competențelor și pentru a crea mai multe oportunități de integrare a acestora pe pieței forței de muncă.

Se va elabora un protocol de evaluare a aptitudinilor și competențelor, bazat pe standardele UE și cele mai bune practici, cum ar fi ECVET și EQAVET, pentru a permite o mai bună integrare la locul de muncă, în special în cazul femeilor fără calificări profesionale, subliniind și dovedind abilități de bază și transversale. Acesta se va baza pe o cercetare pe nevoile grupurilor țintă și va include asigurarea calității cu orientări pentru diversitatea culturală și egalitatea de gen.

Pentru a facilita implementarea acestor obiective va fi lansată o platformă interactivă cu materiale pedagogice.

Vor fi formati 18 profesioniști în domeniul educației adulților în scopul ajustării finale a protocolului și a capacității de implementare a proiectului pilot pentru 165 de femei.

Organizatie Coordonatoare

Fundacition Aljaraque – Spain (www.fundacionaljaraque.com)

Parteneri

Asociatia Ecumenica a Bisericilor din Romania – Romania (www.aidrom.ro)

Association Generations – Bulgaria (www.generations-bg.eu)

Center Za Izobrazevanje in Kulturo Trebnje Javni Zavod – Slovenia (www.ciktrebnje.si)

Cooperazione per lo Sviluppo dei Paesi Emergenti Onlus – Italy (www.cospe.org)

EUROYOUTH Portugal – Portugal (www.euroyouth.org)

Fundacition Juventud y Cultura – Spain (www.juventudycultura.org)

Landliche Erwachsenenbildung Thüringen e.V. – Germany (www.th.leb.de)

Latvian Adult Education Association – Latvia (www.laea.lv)

Echipa Coordonare Proiect AIDRom:

Flavius Ilioni Loga, project coordinator: flavius.ilioni@aidrom.ro

Simona Ilioni Loga, psychologist: simona.loga@aidrom.ro

Brosura ACUM Romaneste: clic aici.