In contextul manifestatilor “pro-life din Romania din perioada 16-22 martie, numită și „săptămâna pentru viață” la Iasi s-au organizat numeroase activități de apărare și promovare a vieții. Evenimentul cu care au culminat aceste manifestații a fost Marșul pentru viață. Acesta a avut loc pe 21 martie în 60 de orașe din țară și Repubica Moldova. În Iași, peste 2000 de persoane au participat la acest marș, fiind deja al cincilea an consecutiv de organizare.

 De asemenea ziua de 21 martie a fost aleasă pentru aceasta manifestatie deoarece este Ziua internațională a persoanelor cu Sindromul Down. In acest spirit, echipa Aidrom Iași a organizat Joi, 19 martie 2015, o seară de film pentru beneficiarii RTT în care a fost vizionată pelicula „My left foot”. Aceasta datează din 1989 și a câștigat numeroase premii. Personajul principal, Christie Brown, are paralizie cerebrală și provine dintr-o familie numeroasă și modestă din Irlanda, însă ajunge un pictor de valoare și un scriitor doar folosindu-se de piciorul lui stâng.

 Participantii, beneficiari ai cursului de limba română au avut un prilej bun de exersare al limbii romane dar prin vizionarea acestei pelicule si o conștientizare a dificultăților cu care se confruntă persoanele cu dizabilități, și în același timp a prețului pe care fiecare îl poate conferi vieții sale, în ciuda tuturor preconcepțiilor.

Evenimentul a avut loc la sediul Centrului AIDRom din Iasi si a durat 3 ore. Dupa vizionarea filmului participanti  au servit gustari cu specific romanesc si international si au analizat filmul vizionat.

2015 © Copyright - AIDRom

Pentru asistenta sau alte informatii sunati la      0740-123XYZ