In cadrul proiectului “ Asistenta si facilitati pentru SA din Romania. Imbunatatirea nivelului de trai al SA si modelul responsabilizarii acestora” Centrul AIDRom Timisoara a organizat in data de 1 Aprilie 2015 o seara de film romanesc. Participanti au urmarit filmul romanesc “ Morgen”, o pelicula care urmareste povestea unui migrant din Turcia, care doreste sa ajunga in Germania, dar se rataceste si se impreteneste cu un roman din Salonta.

Povestea filmului a captat atentia solicitantilor de azil, fiind familiara multora dintre acestea, privind modul in care acestea au ajuns in Romania.

Dupa vizionarea filmului, solicitantii de azil au impartasit din experientele proprii, privind intrarea in Romania fiind facute multe paralele cu actiunea peliculei. Filmul a fost vizionat in limba romana, un instrument de folosire a cunostintelor de limba romana dar si cu subtitrare in limba engleza.

Evenimentul a fost coordonat de Paula Dig si  Flavius Ilioni – Loga, angajati ai Centrului ADIRom Timisoara, in cadrul proiectului mentionat. Proiectul este cofinantat prin Fondul european pentru refugiați de catre Uniunea Europeana si Inspectoratul General pentru Imigrari si implementat de catre Asociatia Ecumenica a Bisericilor din Romania – AIDRom in partenerait cu ARCA – Forumul Roman pentru Refugiati si Migranti

.

 

2015 © Copyright - AIDRom

Pentru asistenta sau alte informatii sunati la      0740-123XYZ