Centrul AIDROM Iasi a participat, impreuna cu o parte din migrantii, care fac obiectul proiectului de asistenta pentru resortizantii tarilor terte, la o petrecere traditionala romaneasca. Evenimentul a avut loc Joi, 19 februarie 2015 si a fost organizat de ASCOR, o asociatie studenteasca ce promoveaza valorile romanesti.

Motivul intalnirii festive a fost lasatul secului, o sarbatoare ce semnifica ultima zi, cand se mai poate manca “de dulce”, inainte de a incepe unul din cele patru mari posturi randuite in Biserica Ortodoxa.
De la petrecere n-au lipsit muzica populara si dansul, iile inflorate ori delicioasele sarmalute în foi de varza. Migrantii, care fac obiectul proiectului de asistenta pentru resortizantii tarilor si care participa constant la cursurile de limba romana s-au aratat bucurosi sa participe la o seara atat de neobisnuita pentru ei. Dacă la început priveau cu oarecare timiditate în jur, în scurt timp s-au împrietenit cu ceilalti tineri și cu pasii tot mai vioi de hora.

Centrul AIDRom Iasi a fost reprezentat de Irina Vaida, lectorul de limba romana si Ionut Zota, asistentul social. Dar la eveniment au participat si 2 foste angajate, care in prezent, sunt ambele in concediu de crestere a copilului: Raluca Zota si Catalina Branza. Prezenta acestora a fost un motiv de bucurie in plus pentru migranti care au lucrat cu cele 2 proaspete mamici, in trecut. Cu atat mai mult cu cat ambele mamici au venit insotite de micuti.

Migrantii din Taiwan, Tunisia și Peru și-au exersat cunostintele de limba în dialoguri autentice romanesti si s-au îmbogatit cu impresii muzicale, gastronomice și, nu în ultimul rând, interculturale.

Write a comment:

You must be logged in to post a comment.

2015 © Copyright - AIDRom

Pentru asistenta sau alte informatii sunati la      0740-123XYZ