TRAF0 – Timișoara Refugee Art Festival este un festival dedicat înțelegerii și promovării valorilor comune. Credem că e necesar să descoperim ce avem în comun, ce ne leagă și ne definește ca oameni mai degrabă decât să căutăm ceea ce ne desparte.

Războaiele, sărăcia și schimbările climatice obligă milioane de oameni în fiecare an să pornească la drum în căutarea unui loc sigur pentru ei și familiile lor. Teama de nou și dezinformarea fac ca de multe ori aceștia să fie întâmpinați cu ură și violență. Acestea însă nu vor opri fluxul de refugiați, nu vor opri războaiele și schimbările climatice și nu vor rezolva problema sărăciei. Mai mult, teama și ura nu fac decât să îngreuneze integrarea refugiaților în comunitate și generează în continuare mai multă teamă și ură.

În acest context, prin Timișoara Refugee Art Festival ne propunem să trecem dincolo de diferențele care ne despart și să arătăm umanitatea din noi toți. Credem că și refugiații și non-refugiații iubesc la fel, se tem la fel, visează la fel. Și unii și alții au nevoie de siguranță, de înțelegere, de speranță și de un mediu în care să își poată împlini visele. Dacă reușim să privim dincolo de diferențe vom descoperi că în adâncul nostru suntem cu toții oameni. În plus, diferențele culturale pot fi o bogăție de neprețuit din care avem cu toții de învățat dacă suntem deschiși să o facem. Evoluția se bazează pe diversitate, nu pe uniformitate.

STRUCTURA PROIECTULUI:

30 de tineri din Timişoara, jumătate refugiaţi şi jumătate non-refugiaţi, cu vârste între 12 – 26 de ani au participat în perioada 4 – 8 Februarie într-o tabără de artă la poalele Muntelui Mic, jud. Caraş-Severin, organizată de AIDRom Timişoara.

Tinerii au luat parte la 10 ateliere de artă ( teatru, muzică, pictură şi film ) care vor continua în perioada Februarie – Aprilie 2017 în Timişoara.

Tinerii vor crea o piesă de teatru forum, o reprezentaţie muzicală, o expoziţie de pictură şi un film pe tema migraţiei, care vor fi expuse în cadrul festivalului.

Timişoara Refugee Art Festival va avea loc în Mai 2017, in Timisoara, fiind găzduit de AMBASADA.

www.plai.ro/ambasada                                                       

Mai multe informatii despre Festivalul de Film din cadrul TRAF0

ORGANIZATORI & ECHIPĂ:

Organizatori: AIDRom, Institutul Intercultural Timișoara și Solidart

Responsabil organizare: Flavius Ilioni-Loga

Director artistic: Victor Dragoș

Regizor Muzical: Tavi Horvath

Expert intercultural: Hussein Gamal

Lector Pictura: Reghina Damian

Selecţioner scurt-metraje: Simona V. Constantin

Iniţiativa este parte a proiectului NICER finanţat de Comisia Europeană şi se derulează în oglindă în alte 6 ţări din Europa.

2015 © Copyright - AIDRom

Pentru asistenta sau alte informatii sunati la      0740-123XYZ