Raport Anual 2023
Anul 2023 a fost unul plin de provocări, marcat de incertitudini și schimbări. Echipa AIDRom a continuat însă să se dedice misiunii de a oferi ajutor și sprijin persoanelor și comunităților vulnerabile. 2023 a fost, de asemenea, un an de recunoaștere a activităților noastre, prin intermediul feedback-ului primite de la parteneri și donatori, dar și prin intermediul premiul primit în cadrul Gala Parteneriatelor APL-ONG. Vă invităm să aflați poveștile noastre de succes și lecțiile învățate în anul 2023, când am reușit să aducem speranță și alinare în inimile și casele celor aflați în nevoie.
Mulțumim tuturor donatorilor și susținătorilor noștri care au făcut posibile proiectele prin care am fost aici să ajutăm!
Află mai multe aici: Raport anual 2023.
Raport Anual 2022
În 2022, AIDRom a sprijinit, coordonat și facilitat activități de dezvoltare durabilă pe termen lung și a avut o reacție imediată la criză umanitară din Ucraina. Acțiunile și proiectele AIDRom au vizat incluziunea persoanelor marginalizate, reintegrarea socială a persoanelor cu risc ridicat, egalitatea de șanse, lupta împotriva traficului de persoane și a discriminării, asistența pentru refugiații și migranții care au dorit să se integreze în România. De asemenea, AIDRom a multiplicat eforturile în vederea întăririi cooperării ecumenice și interetnice pentru pace și stabilitate, pentru a atenua segregarea în comunitățile multietnice și pentru a asigura respectarea drepturilor omului.
Află mai mult aici: Raport Anual 2022.
Raport anual – 2021
Și în 2021, AIDRom a continuat să susțină proiectele asumate, de care au beneficiat peste 3000 de persoane în situație de risc, precum: refugiați, solicitanți de azil, șomeri în căutarea unui loc de muncă, victime ale traficului de persoane, cetățeni țări terțe (precum Republica Moldova, Ucraina, Belarus, Egipt, Iordania etc.).
Află mai mult aici: Raport anual 2021.
Raport Anual – 2020
Anul 2020 a însemnat pentru întreaga lume cea mai mare încercare, poate chiar de la cel de-al II-lea Război Mondial. Dar, într-o lume zguduită de pandemie, AIDRom a continuat să susțină proiectele asumate, de care au beneficiat peste 1800 de persoane în situație de risc (șomeri în căutarea unui loc de muncă, victime ale traficului de persoane, migranți, cetățeni din țări terțe: Republica Moldova, Ucraina, Belarus, Egipt, Iordania etc.). Atunci când majoritatea salariaților au beneficiat de regimul de telemuncă, asistenții AIDRom au lucrat față-în-față în centrele de consiliere și de cazare ale AIDRom și în Centrele Regionale ale Inspectoratului General pentru Imigrări.
Află mai mult aici: Raport anual 2020
Raport anual – 2019
AIDRom a continuat programele începute în 2018 și, de asemenea, și-a dezvoltat infrastructura, a continuat pregătirea profesională a membrilor Asociației Bisericilor Creștine din România (Asociația Filantropia Oradea, Centrul de Tranzit de Urgență din Timișoara, Centrul Multifuncțional din Iași etc.), și a promovat cooperarea cu Biserica Luterană din Sibiu prin dezvoltarea de proiecte comune în domeniul migrației.
Află mai mult aici: Raport anual 2019.
Raport anual 2018
AIDRom și-a continuat activitatea, promovând proiecte sociale în domeniul asistării persoanelor defavorizate, a victimelor violenței domestice, a victimelor traficului de persoane, precum și în domeniul migratiei și al dezvoltării comunitare. AIDRom s-a specializat în domeniul migrației și a devenit partener strategic al Inspectoratului General pentru Imigrări. De asemenea, AIDRom este partener strategic al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – ANITP. Din 2018, AIDRom a devenit și partener al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), derulând un proiect amplu de asistare a refugiaților relocați.
Află mai mult aici: Raport anual 2018.