09:00 – 17:00

Luni pana Vineri

Strada Ilarie Chendi

09:00 – 17:00

Luni pana Vineri

Strada Ilarie Chendi

Asistență umanitară pentru refugiații din Ucraina în România, finanțator: Solidar Suisse

Proiectul Asistență umanitară pentru refugiații din Ucraina în România (Humanitarian assistance for Refugees from Ukraine in Romania) finanțat cu ajutorul Solidar Suisse

iulie 2022 – iunie 2023

Proiectul „Asistență umanitară pentru refugiații din Ucraina în România” (Humanitarian assistance for Refugees from Ukraine in Romania), finanțat cu ajutorul Solidar Suisse, a fost implementat în perioada iulie 2022 – iunie 2023. Obiectivul principal al rezultatului 3, cel pentru care AIDRom a fost responsabil de implementare, a fost creșterea rezilienței în România pentru cei mai vulnerabili refugiați din Ucraina și în special asigurarea accesului la asistență umanitară de bază. Pe parcursul proiectului am reușit să formăm o echipă care a fost responsabilă de desfășurarea activităților atât la sediul AIDRom din București, cât și în vămile în care personalul și-a desfășurat activitatea.

Ideea proiectului s-a bazat pe nevoia cetățenilor ucraineni de a primi ajutor imediat la frontiere. Majoritatea ucrainenilor care intră în țară, în special după primul val de refugiați, au resurse financiare extrem de limitate pentru a se întreține și au nevoie de ajutor de urgență pentru a acoperi necesitățile de bază: hrană, apă și medicamente. Această nevoie specifică a fost identificată datorită activității pe care personalul AIDRom a desfășurat-o în centrele de primire, dar și în vamă, primind informații direct de la beneficiari.
Zonele acoperite au fost vămile din Isaccea și cele cu Republica Moldova (Sculeni, Rădăuți Prut și Stanca Costești).

Suport oferit:
– Kituri de urgență pentru alimente – 5.160 de seturi (un set pentru o persoană).
– Kituri de urgență pentru materiale de igienă și articole de îngrijire personală – 2.120 de seturi (un set pentru o persoană).
– Truse de urgență pentru medicamente eliberate fără prescripție medicală – 1.000 de truse (o trusă pentru o persoană).

Activitatea de informare: aproximativ 10.000 de refugiați nou sosiți au primit informații relevante pentru ei despre:

– activitățile proiectului,

– modul de sosire în diferite zone ale României,

– drepturile și obligațiile în țara noastră,

– posibilitățile de pe piața muncii etc.

Top