09:00 – 17:00

Luni pana Vineri

Strada Ilarie Chendi

09:00 – 17:00

Luni pana Vineri

Strada Ilarie Chendi

“Impotriva exploatării prin muncă: Lupta împotriva noilor tendințe, Înțelegerea de elemente noi si dezvoltarea de noi răspunsuri și parteneriate”

 

Proiectul “Impotriva exploatării prin muncă: Lupta împotriva noilor tendințe, Înțelegerea de elemente noi si dezvoltarea de noi răspunsuri și parteneriate” a fost implementat de către Confederația Sindicală Internațională (CSI), Departamentul de Egalitate (International Trade Union Confederation (ITUC), Equality Department) in perioada Septembrie 2012 – August 2015.
Proiectul este finantat de catre Comisia Europeana prin fondul ISEC 2011 (HOME/2011/ISEC/AG/THB), HOME/2011/ISEC/AG/THB/4000002208.
Activitatile din cadrul proiectului au fost implementate in parteneriat cu Anti-Slavery International and CCME si cu o serie de parteneri nationali din Austria (Lefö), Cehia (La Strada), Finlanda (Service Union United PAM), Irlanda(Migrants Rights Centre Ireland), Lituania(Caritas) si Spania (Unión General de Trabajadores UGT).
Proiectul “Impotriva exploatării prin muncă: Lupta împotriva noilor tendințe, Înțelegerea de elemente noi si dezvoltarea de noi răspunsuri și parteneriate”  vizează consolidarea cooperării între sindicate, organizații neguvernamentale, organizatii religioase și alți parteneri naționali pentru a reduce traficul de muncă forțată într-o serie de țări-cheie ale UE.
O atenție sporită s-a acordat noilor tendințe în trafic – cum ar fi dimensiunea de gen a traficului forței de muncă, din ce in ce mai severa este si exploatarea de grupuri de lucrători migranți și noi metode de recrutare a traficului forței de muncă, prin utilizarea Internetului si a altor platform online.
Proiectul urmărește să extindă parteneriatele naționale în fiecare dintre țările participante; a împărți cunoștințe prin forumuri de trafic de muncă la nivelul UE și documente de lucru tematice (gen, cazuri de grup, recrutare) și să dezvolte parteneriate cu rețelele europene și internaționale existente.

 

Top