INTEGRAREA REFUGIAȚILOR DIN UCRAINA ÎN ROMÂNIA
AIDRom – Asociația Ecumenică a Bisericilor din România, cu sprijinul KHK (Kirchen Helfen Kirchen), derulează o nouă etapă a proiectului „Integrarea refugiaților din Ucraina în România” (“Integration of refugees from Ukraine to Romania”) prin care va ajuta migranți vulnerabili, în special din Ucraina, să se integreze mai bine în România.
Această nouă etapă se desfășoară în perioada 1 septembrie 2023 – 31 august 2025 și vizează ajutorarea refugiaților vulnerabili care au traversat granița cu România în contextul războiului izbucnit în Ucraina.
Obiectivul general al proiectului este de a integra refugiații în comunitatea românească, de a asigura nevoile de bază ale celor afectați de criza din Ucraina.
De asemenea, scopul proiectului este de a sprijini incluziunea socio-economică și culturală a refugiaților ucraineni, a solicitanților de azil și a refugiaților din țări terțe care fug din Ucraina, în societatea românească, atât pe termen mediu cât și pe termen lung, printr-un sistem integrat și printr-o abordare complexă.
Migranții care fac parte din grupul țintă al proiectului vor beneficia de informare cu privire la aspecte ale vieții cotidiene, de consiliere psihologică, și vor participa la cursuri de limba română și la alte activități educaționale, culturale, recreaționale și de socializare care să contribuie la integrarea lor socio-culturală.
Sesiunile de informare, individuale și de grup, sunt organizate pe toată durata proiectului, în funcție de necesitățile identificate, cu suportul comunităților locale și al instituțiilor de învățământ.
Consilierea psihologică din cadrul proiectului va aborda pierderile, separările și traumele suferite de refugiați, procesele de adaptare la un nou stil de viață, integrarea și adaptarea în societate.
Proiectul propune și acordarea de asistență materială efectivă, sub formă de tichete sociale pentru categoriile cele mai vulnerabile, cât și acoperirea costurilor cu traducerea documentelor, în limita resurselor proiectului.
AIDRom – Asociația Ecumenică a Bisericilor din România, cu sprijinul KHK (Kirchen Helfen Kirchen), lansează proiectul „Integrarea refugiaților din Ucraina în România” (“Integration of refugees from Ukraine to Romania”) prin care va ajuta migranți vulnerabili, în special din Ucraina, să se integreze mai bine în România. Proiectul, care se desfășoară în perioada 1 septembrie 2022 – 31 august 2023, vizează ajutorarea refugiaților vulnerabili care au traversat granița cu România în contextul războiului izbucnit în Ucraina.
Obiectivul general al proiectului este de a integra refugiații în comunitatea românească, de a asigura nevoile de bază ale celor afectați de criza din Ucraina. De asemenea, scopul proiectului este de a sprijini incluziunea socio-economică, juridică și culturală a refugiaților ucraineni, a solicitanților de azil și a refugiaților din țări terțe care fug din Ucraina, în societatea românească, atât pe termen mediu cât și pe termen lung, printr-un sistem integrat și printr-o abordare complexă.
Migranții care fac parte din grupul țintă al proiectului vor beneficia de informare cu privire la aspecte ale vieții cotidiene, de consiliere juridică și psihologică, și vor participa la cursuri de limba română și la alte activități educaționale, culturale, recreaționale și de socializare care să contribuie la integrarea lor socio-culturală. Sesiunile de informare, individuale și de grup, sunt organizate pe toată durata proiectului, în funcție de necesitățile identificate, cu suportul comunităților locale și al instituțiilor de învățământ.
Consilierea psihologică din cadrul proiectului va aborda pierderile, separările și traumele suferite de refugiați, procesele de adaptare la un nou stil de viață, integrarea și adaptarea în societate. Consilierii juridici vor oferi asistență beneficiarilor cu privire la încheierea documentelor legale (contracte de închiriere, contracte de muncă etc.) și vor desfășura activități de sprijinire și îndrumare a beneficiarilor în relația lor cu instituțiile publice și private în context juridic.
Proiectul propune și acordarea de asistență materială efectivă sub formă de stimulente financiare pentru participanții la cursurile de limba română și la cursurile vocaționale, în limita locurilor disponibile, pachete de urgență, pachete de rechizite și materiale didactice, decontarea serviciilor medicale, a medicamentelor și a materialelor medicale, a analizelor, a costurilor traducerii documentelor, în limita resurselor proiectului.