09:00 – 17:00

Luni pana Vineri

Strada Ilarie Chendi

09:00 – 17:00

Luni pana Vineri

Strada Ilarie Chendi

AIDRom și ACT Alliance: răspuns de urgență pentru comunitățile afectate de conflictul din Ucraina

 

Programul „AIDRom – Răspuns de urgență pentru comunitățile afectate de conflictul din Ucraina”, finanțat de ACT Alliance, este proiectat pentru a ajuta la integrarea eficientă a peste 2000 de cetățeni ucraineni (sau cetățeni străini cu rezidență în Ucraina) care au fost obligați să își părăsească țara din cauza războiului și care trăiesc acum în România (de exemplu: în București, Iași, Galați).

Promotorul programului este AIDRom – Asociația Ecumenică a Bisericilor din România, platforma națională pentru dialog ecumenic și colaborare a Bisericilor din România. Partenerul și finanțatorul programului este ACT Alliance, asociație globală bazată pe Credință,  organizată în forumuri naționale și regionale, care își desfășoară activitățile în peste 120 de țări.

Pe parcursul unui an (mai 2022 – mai 2023), AIDRom și ACT Alliance asigură pentru peste 2000 de beneficiari ai acestui program: consultanță juridică și pentru integrare socială, ajutor în accesarea pieței muncii, ajutor material și asistență pentru achiziționarea produselor alimentare, a produselor de igienă și a consultațiilor medicale de specialitate. De asemenea, programul prevede ajutor financiar pentru achiziționarea de medicamente și dispozitive medicale, precum și ajutoare financiare pentru închirierea locuințelor. Copiii ucraineni beneficiază de ajutoare financiare pentru cursuri școlare, pentru încadrarea în programele creșelor și ale grădinițelor, precum și pentru achiziționarea de provizii. Refugiații din Ucraina beneficiază și de psihoterapie și servicii de consiliere psihologică.

Mai multe detalii clik pe link: PROIECTUL AIDRom – Răspuns de urgență pentru comunitățile afectate de conflictul din Ucraina”, sau pentru engleză: ”AIDRom – Emergency Response for Communities Affected by the Conflict in Ukraine” PROJECT .

Aflați informații despre activiățile derulate urmărind pagina de Facebook dedicată proiectului (în limba ucraineană).

Top